Νέα μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για ακόμη μια νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε έξω από το χωριό Καραβάδο.

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Στην περιοχή του Καραβάδου, πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Το πύρινο μέτωπο κινήθηκε αρχικά προς το χωριό Δοριζάτα και στη συνέχεια προς τον Άγιο Ανδρέα.

Σύμφωνα με το kefalonitikanea.gr, λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το μέτωπο της φωτιάς προς τον Άγιο Ανδρέα και επιχειρείται κατάσβεση με όλα τα διαθέσιμα επίγεια μέσα. Το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 χιλιόμετρο σε έκταση.

Οι κάτοικοι των χωριών έχουν μετακινηθεί σε υψηλότερα ασφαλή σημεία και αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους το μοναστήρι δεν κινδυνεύει. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεσπάσει και δεύτερη φωτιά στο χωριό Κρεμμύδι που κινείται προς τον Κατελειό.

Πτήσεις επιτήρησης από drone

Πτήσεις επιτήρησης θα πραγματοποιεί από την Παρασκευή 18 Αυγούστου στην Κεφαλονιά, μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο και θα μεταδίδει απευθείας εικόνα στο Συντονιστικό Κέντρο.

Το αεροσκάφος, τύπου EOS mini UAV SYSTEM θα επιχειρεί σε 24ωρη βάση για τις επόμενες μέρες. Η εικόνα από την κάμερα του αεροσκάφους θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθ´ όλη τη διάρκεια της πτήσης του.

Οι πτήσεις μη στελεχωμένων αεροσκαφών του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ενταχθεί από φέτος, στα επιχειρησιακά σχέδια του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την αντιπυρική περίοδο, ως εργαλείο έγκαιρου εντοπισμού δασικών πυρκαγιών. Οι περιοχές επιτήρησης και το πρόγραμμα των αποστολών, προσδιορίζονται με βάση το βαθμό επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ συμπληρωματικά λαμβάνεται υπόψη το ιστορικό των περιοχών που στο παρελθόν έχουν εκδηλωθεί συχνές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα