Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος. Καίγεται για 5η ημέρα

Συνεχείς είναι την τελευταία ώρα είναι οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα, στον Αγαλά, το Γύρι, τα Λαγκαδάκια, τα Πηγαδάκια και τις Βολίμες, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ δεν υπάρχει συνδρομή από αέρος, λόγω των ανέμων που πνέουν, φτάνοντας τα 6 μποφόρ αυτή τη στιγμή.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν συνολικά 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ, εθελοντές και κάτοικοι των περιοχών.

Το γεγονός όμως ότι τουλάχιστον τις τελευταίες δύο ώρες δεν γίνονται ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, έχει ως αποτέλεσμα να μαίνεται η φωτιά σε δύσβατες περιοχές, που δεν έχουν πρόσβαση πεζοπόρα τμήματα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος

Σε κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για διάστημα 3 μηνών κηρύχθηκε η Ζάκυνθος από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, μετά από αίτημα του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που συνεχίζουν να μαίνονται σε όλο το νησί.

Αυτή τη φορά την όλη διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης αναλαμβάνει αποκλειστικά η Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου.

Η Ε.Υ.Π. στη Ζάκυνθο

Ερευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τις απανωτές πυρκαγιές των τελευταίων εικοσιτετραώρων και που οφείλονται, όπως όλα δείχνουν, σε εμπρησμό, διενεργεί κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) που βρίσκεται από τα ξημερώματα στο νησί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα