Πύρινη κόλαση σε Βαρνάβα, Κάλαμο και Καπανδρίτι. Αναζωπυρώσεις. Μάχη με τον χρόνο

Συνεχείς μάχη με τις φλόγες. Μεγάλη Αναζωπύρωση στο Καπανδρίτι.Ελπίδα τα εναέρια μέσα και μάχη με τον χρόνο να περιοριστή η φωτία πριν σταματήσουν τις ρίψεις τα 3 καναντέρ και τα 4 ελικόπτερα. Νέα αναζωπύρωση πίσω από το μοναστήρι, η φωτιά είχε περάσει από εκεί πριν όμως ξαναφούντωσε.

Αρκετοί κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια κα ιτην πεειουσία τους. Η ελπίδα έχει αφεθεί στις εναέριες δυνάμεις. Η φωτία βρίσκεται σε χαράδρα και οι  επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν κάτι. μεγάλη προσπάθεια από πυροσβέστες,κατοίκους και εθελοντές

Εκτός ελέχγου η φωτιά στο Βαρνάβα. Εκεί που πριν μισή ώρα φάνηκε να υπάρχει μικρή ύφεση, αναζωοπυρώθηκε και η  πυρκαγιά  είναι εκτός ελέχγου. Οι φλόγες γλύφουν τις αυλές των σπιτιών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, Αδάμ Μεγαπάνος, η πυρκαγιά έχει μέτωπο 25 χιλιομέτρων, εξακολουθεί και είναι ανεξέλεγκτη και μαίνεται σε περιοχή δύσβατη, με πολύ πυκνό δάσος.

Μάχη για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα στην παραλία του Βαρνάβα και να μην επεκταθεί προς το Γραμματικό, δίνουν αυτή την στιγμή, όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο μέτωπο αυτό της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στην Ανατολική Αττική.

Το Μικροχώρι και το Μετόχι, είναι η «γραμμή άμυνας» των δυνάμεων πυρόσβεσης, που δίνουν τιτάνια μάχη για να εμποδίσουν περαιτέρω επέκταση της μεγάλης πυρκαγιάς και να αποτρέψουν έναν πραγματικό όλεθρο για την Αττική.

«Είναι πολύ κρίσιμη ώρα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς από χθες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τους επιτελείς όλων των φορέων.

«Το Μικροχώρι και το Μετόχι -τόνισε- είναι το στρατηγικό σημείο άμυνας, που ελπίζω να κρατήσει μέχρι το βράδυ».

Το μεγάλο βάρος των προσπαθειών του μηχανισμού, έχει πέσει εκεί, με στόχο να μην περάσει η πυρκαγιά τον λόφο προς το Καπανδρίτι, κάτι που απειλεί εδώ και ώρα, γιατί σε αυτή την περίπτωση, όπως λένε οι επικεφαλείς των επιχειρήσεων, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη.

Η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς μέχρι το βράδυ θεωρείται καθοριστική, καθώς αύριο προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων.

Τον ίδιο αγώνα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και προς την πλευρά του Βαρνάβα, καθώς και προς το Σέσι Γραμματικού, όπου όμως φαίνεται η κατάσταση είναι καλύτερη από το Καπανδρίτι.

Η φωτιά πάντως είναι εκτός ελέγχου, καθώς, εκτός από τα τρία βασικά μέτωπα, οι φλόγες έχουν ανοίξει σε πολύ μεγάλη περίμετρο και υπάρχουν συνεχείς και μεγάλες αναζωπυρώσεις στον Κάλαμο και το υπόλοιπο κομμάτι από το οποίο πέρασε η πυρκαγιά.

Σε συνδυασμό της μεγάλης θερμότητας που αναπτύσσεται με τις ριπές αέρα που φουντώνουν την πυρκαγιά, η εικόνα γίνεται εφιαλτική και είναι πολύ δύσκολο να πλησιάσουν οι πυροσβέστες τις εστίες της πυρκαγιάς.

Πέρα από το κύριο πρόβλημα της πυρκαγιάς, λόγω της μεγάλης έκτασης της, δημιουργείται πρόβλημα και στην Αθήνα, όπου ήδη έχει γίνει αποπνικτική η κατάσταση από τον καπνό, που καλύπτει σαν πέπλο την πόλη, ενώ άρχισαν ήδη να μεταφέρονται και αποκαΐδια από τους βόρειους ανέμους που πνέουν στην Αττική.

Σε ύφεση στον Κάλαμο

Σε ύφεση είναι στον Κάλαμο το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, που από χθες κατακαίει χιλιάδες στρέμματα και κατάστρεψε ή προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε περισσότερες από 20 οικίες.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ωρωπού, Κωνσταντίνος Δέδες, δήλωσε πριν λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι συνεχίζονται και γίνονται ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο Σινούκ για την αποφυγή αναζωπυρώσεων, ενώ σ΄αυτό έχει επικεντρωθεί και η προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης που εξακολουθούν και βρίσκονται στην περιοχή. Το έργο τους συνδράμει εξαρχής ο Δήμος με οχήματα και εθελοντές πυροσβέστες.

 

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στον Κάλαμο

Νεώτερα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στον Κάλαμο, η οποία έχει προξενήσει μέχρι στιγμής πολύ μεγάλη καταστροφή.

Ξεπέρασε κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη η τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου Το μέτωπο που κατευθυνόταν τη νύχτα προς τα ανατολικά πλησιάζει στο Βαρνάβα, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εξαπλώνεται συνεχώς και κατευθύνεται ταυτόχρονα προς το Καπανδρίτι και το Σέσι Γραμματικού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η συνεχής αλλαγή κατεύθυνσης των ανέμων δημιουργεί σοβαρές δυσχέρειες στο έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι λόγω και της μεγάλης φλόγας και της πυκνής καύσιμης ύλης λόγω του πευκοδάσους δεν μπορούν να ελέγξουν τη φωτιά.

Αγωνία τέλος για την γυναίκα που δεν ήταν δυνατόν να εντοπισθεί στο Καπανδρίτι. Η γυναίκα βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της. Την ίδια ώρα η πυροσβεστική εκτός από το να σβήσει τα πολλά μέτωπα σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι, προχωρεί και σε απεγκλωβισμούς ατόμων με προβλήματα υγείας που φοβούνται μήπως βρεθούν στο διάβα της φωτιάς. Αυτό έγινε πριν από λίγο για πατέρα με τα 4 παιδιά του στο Καπανδρίτι.

Η μεγάλη φωτιά της Αττικής κατακαίει τα πάντα! Πέρασε από τον Κάλαμο και τώρα καίει στον Βαρνάβα και στο Καπανδρίτι. Επίσης εκκενώθηκε το Μοναστήρι της Αναλήψεως στο Καπανδρίτι.

Τρία διαφορετικά μέτωπα φωτιάς είναι ενεργά αυτή τη στιγμή στο Καπανδρίτι. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει το μοναστήρι της Ιεράς Μονής Αναλήψεως με αποτέλεσμα αυτό να εκκενωθεί.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της κοινότητας Καπανδριτίου κ. Μιχάλης Ντάσης, πολλά σπίτια απειλούνται από τον πύρινο εφιάλτη, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι υπάρχει μια εγκλωβισμένη γυναίκα επί της οδού Βάρναλη.

Όπως τόνισε ο κ. Ντάσης πολλοί αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους, κυρίως οι ηλικιωμένοι οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν.

 

Μάχη για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα στην παραλία του Βαρνάβα και να μην επεκταθεί προς το Γραμματικό, δίνουν αυτή την στιγμή, όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο μέτωπο αυτό της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στην Ανατολική Αττική.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, Αδάμ Μεγαπάνος, η πυρκαγιά έχει μέτωπο 25 χιλιομέτρων, εξακολουθεί και είναι ανεξέλεγκτη και μαίνεται σε περιοχή δύσβατη, με πολύ πυκνό δάσος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο είναι σε εξέλιξη η εκκένωση δυο στρατοπέδων στην περιοχή τόσο από το προσωπικό τους όσο και από τα πυρομαχικά που είναι αποθηκευμένα καθώς και δυο κατασκηνώσεων.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχει ο δήμος Μαραθώνα, με όλα τα οχήματα που διαθέτει (υδροφόρες ,εκσκαπτικά κ.α).

Αναζωπύρωση στον Κάλαμο

Αυτή την ώρα έχει αναζωπυρωθεί το μέτωπο στον Κάλαμο, το οποίο παρουσίαζε καλύτερη εικόνα, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ωρωπού, Κωνσταντίνος Δέδες, δήλωσε πριν λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι συνεχίζονται και γίνονται ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο Σινούκ για την αποφυγή αναζωπυρώσεων, ενώ σ΄αυτό έχει επικεντρωθεί και η προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης που εξακολουθούν και βρίσκονται στην περιοχή. Το έργο τους συνδράμει εξαρχής ο Δήμος με οχήματα και εθελοντές πυροσβέστες.

Ευτυχώς υπάρχει ένα καλό νέο από το μέτωπο του Βαρνάβα. Ο άνδρας που αναζητούνταν από την οικογένειά του εντοπίστηκε και είναι ασφαλείς. Σύμφωνα με την κοινοτάρχη του Βαρνάβα, Χαραλαμπία Ασημακοπούλου, ο άνθρωπος εντοπίστηκε σώος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σπίτι του.

Όπως λέει η ίδια υπάρχει αναζωπύρωση της φωτιάς στο πιο ακριανό στρατόπεδο και εκεί επικρατεί κόλαση. Το βασικό μέτωπο όπως είπε είναι εκεί στον Προφήτη Ηλία. Η φωτιά έχει κατέβει προς τον Αγιο Γεώργιο προς την παραλία.

Η  πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα, Χαραλαμπία Ασημακοπούλου δήλωσε επίσης ότι ένα σπίτι στα όρια του οικισμού στην περιοχή Κοκορέτσια έχει πιάσει φωτιά.

"Καίγονται τα πάντα στον Βαρνάβα. Παρόλο που επιχειρούν αεροπλάνα δεν έχει αναχαιτιστεί η φωτιά" είπε μεταξύ άλλων η κ. Ασημακοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και έκανε έκκληση για ενίσχυση των εναέριων μέσων, καθώς και για υδροφόρες λέγοντας "θέλουμε υδροφόρες, κάηκαν δύο αντλιοστάσια στο χωριό με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τροφοδοτήσω την κεντρική δεξαμενή και κατά συνέπεια δεν έχουν νερό οι κρουνοί, θέλω υδροφόρες".

Μάχη για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα στην παραλία του Βαρνάβα και να μην επεκταθεί προς το Γραμματικό, δίνουν αυτή την στιγμή, όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την πολιτική προστασία Μαραθώνα η πυρκαγιά έχει μέτωπο πολλών χιλιομέτρων και εξακολουθεί και είναι ανεξέλεγκτη και μαίνεται σε περιοχή δύσβατη, με πολύ πυκνό δάσος.

Όλο το μέτωπο της Ανατολικής Αττικής έχει πληγεί, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ωρωπού Κώστας Δέδες.«Η φωτιά στον Κάλαμο εκδηλώθηκε χθες, στις 16.10, ήταν σε περιπολία το κλιμάκιο της πυροσβεστικής στην περιοχή αλλά ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση στο να έρθουν τα εναέρια μέσα και στο να φθάσουν οι υδροφόρες από την Περιφέρεια, επίσης κόπηκε στην περιοχή το ρεύμα και δεν υπήρχε ρεύμα στα αντλιοστάσια για να λειτυυργήσουν οι κρουνοί» ανέφερε ο κ. Δέδες. «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «κάηκαν πολλά σπίτια, υπάρχουν βλάβες σε αντλιοστάσια, κάηκαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ και καλώδια, υπάρχουν αυτή την ώρα συνεργεία της ΔΕΗ για αποκατάσταση των ζημιών».

«Υπήρχαν πολλές φωτιές που τις προλάβαμε, τη χθεσινή φωτιά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να την προλάβουμε και από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές» σημείωσε ο κ. Δέδες και πρόσθεσε πως «όλα τα συνεργεία του δήμου εργάζονται από χθες για αποκατάσταση των ζημιών».

Στην μάχη της κατάσβεσης συμμετέχει ενεργά και ο στρατός

Νωρίτερα η πυρκαγιά πέρασε από τον οικισμό Μετόχι ενώ πλησίασε επικίνδυνα και το στρατόπεδο του Βαρνάβα όπου όμως δεν έφτασε καθώς μεγάλο μέρος των δυνάμεων της πυροσβεστικής και του στρατού κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της.

Ωστόσο όπως δήλωσε ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η φωτιά έχει πολύ μεγάλη δύναμη και έχει «απλωθεί» σε μεγάλη έκταση λόγω της πυκνής καύσιμης ύλης και των ανέμων που αλλάζουν κατεύθυνση συνεχώς. Αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 Μποφόρ αλλά λόγω της φωτιάς στο κομμάτι που καίγεται η ισχύς τους είναι μεγαλύτερη.

Οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης εστιάζονται να «κρατηθεί» η φωτιά στο ανατολικό μέτωπο του Βαρνάβα και να μην προχωρήσει σε άλλες περιοχές και κυρίως στο Καπανδρίτι. Πολλές ελπίδες στηρίζονται στα εναέρια μέσα που άρχισαν ήδη με το πρώτο φως της ημέρα να κάνουν ρίψεις νερού.

Από το πρωί επιχειρούν 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο ενώ θα επιχειρήσουν άλλα δυο ελικόπτερα. Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 68 οχήματα, άλλα 15 οχήματα εθελοντικά, 58 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 13 οχήματα των δήμων και της περιφέρειας, 6 οχήματα της ΕΥΔΑΠ και τρία μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα.

Σημειώνεται ότι αρκετά οχήματα έχουν έρθει από την επαρχία ενώ πιθανόν θα έρθουν και άλλες ενισχύσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ο Δήμος Ωρωπού έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση νωρίτερα, καλώντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς για την δική τους ασφάλεια και για τη διευκόλυνση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στην ανακοίνωση, η οποία έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο, αναφέρεται: «Κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Αγκώνας, Βλαστού, Κυψέλης, Πανοράματος, Αγίας Βαρβάρας και όλων των οικισμών πέριξ των Αγίων Αποστόλων όπως εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους λόγω επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, και να κατευθυνθούν παραλιακά».

Ταυτόχρονα κάνει έκκληση σε όσους είναι στην παραλία να απομακρύνονται για να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Από πλευράς Πυροσβεστικής, όπως είπε η εκπρόσωπος Σταυρούλα Μαλλίρη, δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση εκκένωσης της περιοχής, αλλά οι οδηγίες προς όλους είναι να παραμείνουν σε απόσταση, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στην Περαλά και στους κόμβους γύρω απο την πυρκαγιά για να κατευθύνουν όσους κινούνται στην περιοχή.

Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν μάχη με τις φλόγες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς, ενώ αναμένεται το πρώτο φως της μέρας για να ριχτούν στην μάχη τα εναέρια μέσα, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πύρινης λάιλαπας.

Σοκάρουν οι εικόνες από τον Κάλαμο. Σπίτια παραδομένα στις φλόγες

Η φωτιά σκέπασε τον ήλιο στον Βαρνάβα. Εικόνες αποκάλυψης

Πύρινη κόλαση  - Στις φλόγες δεκάδες σπίτια

Από τις 4.15 το απόγευμα της Κυριακής οι κάτοικοι ζουν εφιαλτικές στιγμές, βλέποντας τις φλόγες να απειλούν τις περιουσίες τους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωρωπού, Θωμά Ρούσση, 20 κατοικίες έχουν καεί, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των στρεμμάτων πευκοδάσους που έχει γίνει στάχτι.

Οι εικόνες, που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από την περιοχή είναι συγκλονιστικές. Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφονται οι πρώτες στιγμές, όταν οι φλόγες πέρασαν μέσα στον οικισμό.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν στα σπίτια τους και δίνουν μάχη με τις φλόγες. Άλλοι βρήκαν «καταφύγιο» στα ΙΧ τους, όπου θα περάσουν τη νύχτα.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς όπως αναφέρουν ακούστηκαν πολλές εκρήξεις. Δυστυχώς η πυρκαγιά, εξελίχθηκε με πολύ γρήγορο ρυθμό. Πολλά ήταν τα σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς, τουλάχιστον πέντε σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές, ενώ ακόμη περίπου δέκα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Το απόγευμα της Κυριακής και πριν οι φλόγες κυκλώσουν τον οικισμό, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο κατασκηνώσεις Τα παιδία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην παραλία.

Σε διαρκή επικοινωνία ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με τον Ν. Τόσκα για τις πυρκαγιές

Την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις πυρκαγιές και δήλωσε πως "αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες".

"Έλαβα ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα και ζήτησα την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες", αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στο twitter.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Ωρωπού λόγω της πυρκαγιάς στον Κάλαμο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Ωρωπού, λόγω των διαστάσεων που έχει πάρει η καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή του Καλάμου από νωρίς το απόγευμα. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, μιλώντας αργά το βράδυ στην τηλεόραση της ΕΡΤ-1, ανέφερε ότι έκανε δεκτό το αίτημα της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου και κηρύσσει τον δήμο Ωρωπού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στο μεταξύ, σημαντική είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Κάλαμο. Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την παρακολούθηση του συμβάντος. Παράλληλα επί τόπου μετέβει κλιμάκιο της υπηρεσίας για να συμβάλλει στο συντονισμό της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ευχαριστεί «για την αυταπάρνησή τους και την αποτελεσματική τους συνεργασία στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς τους Πυροσβέστες, τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πoλιτικής Προστασίας της Περιφέρειας καθώς και τους εθελοντές για την άμεση ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς». Τέλος, εύχεται "περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον υποστράτηγο Κωνσταντίνο Γιόβα, Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Αττικής".

Διακοπές στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της πυρκαγιάς στον Κάλαμο

Σε διακοπές της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε πλήρη εξέλιξη, προχώρησε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Καπανδριτίου - Μικροχωρίου, στην συμβολή παραλιακής Αγίων Αποστόλων και επαρχιακής Καλάμου και στην συμβολή της λεωφόρου Μαρκοπούλου με την παραλιακή Αγίων Αποστόλων.

Σε πύρινο κλοιό Ζάκυνθος και Κεφαλονιά. Κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης ζητεί ο δήμος Ζακύνθου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα