Ελευθερία Αγραφιώτου: Το αποτύπωμα – κλειδί στην υπόθεση

Πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από την στιγμή που βρέθηκε το πτώμα της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου σε υπόγειο Σούπερ Μάρκετ στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Τα ίχνη της Ελευθερίας Αγραφιώτου είχαν χαθεί τον Απρίλιο του 2016 ενώ το πτώμα της βρέθηκε στο εγκαταλελειμμένο τρίτο υπόγειο του Σούπερ Μάρκετ το Μάιο του ιδίου έτους.

Όλα δείχνουν πως αυτό το φριχτό έγκλημα, με ενδεχόμενη κακοποιήσει του θύματος, θα μείνει στον... φοριαμό με την ένδειξη “ανεξιχνίαστο”.

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, καθώς οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής επιμένουν να το ψάχνουν και μάλιστα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα η “Espresso”, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, συνεχίζουν να εξετάσουν πρόσωπα, που με τον έναν η τον άλλο τρόπο είχαν σχέση με το θύμα, είτε στο συγγενικό, είτε στο φιλικό περιβάλλον της άτυχης συνταξιούχου.

Ήδη έχουν εξεταστεί πάνω από 200 άτομα, τα οποία πολύ λίγα είχαν να δώσουν όσον αφορά στην κατεύθυνση εξιχνιάσεις του εγκλήματος, πλην όμως οι αστυνομικοί θεωρούν πως έχουν στα χέρια τους αμυδρές έστω ενδείξεις για το που μπορούν να στρέψουν τις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλέον σημαντικό στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί είναι ένα αποτύπωμα “ορφανό”, το οποίο όμως είναι σε λανθάνουσα κατάσταση, πλην όμως έχει βρεθεί σε σημείο του 2ου υπόγειου γκαράζ του Σούπερ Μάρκετ, εκεί δηλαδή που ακινητοποίησε ο δράστης την άτυχη γυναίκα και της χτύπησε το κεφάλι στο τοίχο αφού πρώτα την καταδίωξε, ενώ στην συνέχεια την έσυρε από τα μαλλιά στο τρίτο εγκαταλελειμμένο υπόγειο του κτηρίου όπου και την δολοφόνησε.

Το συγκεκριμένο αποτύπωμα έχει βρεθεί σε σημείο που έχει άμεση σχέση με την δολοφονία, καθώς εντοπίστηκε σε κολόνα κοντά στο αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας.

Στο σημείο δηλαδή που κατάφερε ο δράστης να ακινητοποιήσει την άτυχη γυναίκα και να της χτυπήσει το κεφάλι ώστε να την αναισθητοποιήσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ναι μεν το αποτύπωμα είναι σε λανθάνουσα κατάσταση, καθώς δεν υπάρχουν όλα τα σημεία της “σπείρας” του αποτυπώματος, πλην όμως είναι σε μεγάλο μέρος ευδιάκριτο, όσων αφορά στην δακτυλοσκοπική έρευνα.

“Είναι ένα ας το ονομάσουμε λειψό στοιχείο, το οποίο όμως στο μέλλον είναι δυνατών να αποδειχθεί ιδιαιτέρως πολύτιμο όσον αφορά στην διασταύρωση στοιχείων της εν εξέλιξη έρευνας”, λέει με νόημα στην “Espresso” αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών για το συγκεκριμένο έγκλημα.

Ήδη το συγκεκριμένο στοιχείο έχει αρχειοθετηθεί στην βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ και συγκρίνεται με στοιχεία άλλων εγκληματικών ενεργειών που έχουν κάποια κοινά στοιχεία με τη φρικτή δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου.

newsit


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα