Συνελήφθησαν οι γονείς του 7χρονου Σύρου που βρέθηκε νεκρός

Συνελήφθησαν οι γονείς του 7χρονου πρόσφυγα από τη Συρία που εξαφανίστηκε την Παρασκευή από το Κέντρο Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά, και βρέθηκε νεκρό λίγες ώρες αργότερα στη θάλασσα.

Το Τμήμα Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας διενεργεί προανάκριση. Ο 42χρονος πατέρας και η 34χρονη μητέρα του μικρού αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και έκθεσης σε κίνδυνο.

Οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να δώσουν περισσότερες εξηγήσεις για το πώς το παιδάκι βρέθηκε στη θάλασσα καθώς και οι δύο είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, ενημερώθηκε το βράδυ της Παρασκευής για τον εντοπισμό του αγοριού, χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην προβλήτα του χώρου προσωρινής διαμονής προσφύγων στο Σκαραμαγκά.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και άμεσα το ανωτέρω παιδί διεκομίσθη στο ''ΘΡΙΑΣΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στη συνέχεια, προέκυψε ότι πρόκειται για τον 7χρονο Νούργιαν Μοχάμαντ από τη Συρία, για το οποίο είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου από τους γονείς του, τις πρωινές ώρες χθες.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα της εξέτασης που διενεργείται από την ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά, ο θάνατος του 7χρονου προσφυγόπουλου από τη Συρία οφείλεται σε πνιγμό.

Η νεκροψία στο σώμα του άτυχου παιδιού αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού η οικογένειά του είχε ξεριζωθεί από την πατρίδα της για να γλιτώσει τις σφαγές, την πείνα και τη δυστυχία. Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν και θα ανακοινώσουν τα αίτια θανάτου.

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα