Αμίλητος και χωρίς συνήγορο ο δολοφόνο του Περιστερίου. Βαριές οι κατηγορίες

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράνομη οπλοχρησία, απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 45χρονου που σκότωσε τη σύντροφο του χθες στο Περιστέρι μετά την έξοδό του από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα χωρίς συνήγορο και, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμεινε αμίλητος όσο βρισκόταν στο εισαγγελικό γραφείο. Η δικογραφία σε βάρος του ανατέθηκε σε ανακριτή.

Η υπόθεση της δολοφονίας έγινε γνωστή όταν ο ψυχίατρος του Νοσοκομείου κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο 45χρονος ασθενής του, του είπε πως δολοφόνησε την 51 ετών σύντροφό του.

Η γυναίκα βρέθηκε στο σπίτι της στο Περιστέρι νεκρή με τραύματα από μαχαίρι. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατηγορούμενος είχε σκοτώσει με τον ίδιο τρόπο την σύζυγό του πριν δέκα χρόνια, έγκλημα μετά το οποίο είχε διαταχθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική.

Σκότωσε και τις δύο γυναίκες που ήθελαν να τον χωρίσουν

Δύο γυναίκες ήθελαν να τον χωρίσουν και οι δύο σφαγιάστηκαν. Τραγική σύμπτωση, 25 Ιουλίου 2011 η πρώτη, 19 Ιουλίου 2017 η δεύτερη, με τον ίδιο τρόπο και αφορμή. Ο 45χρονος μετά το πρώτο έγκλημά του είχε διαγνωστεί με ψυχιατρικά προβλήματα, αλλά παρ’ όλα αυτά βρισκόταν σε καθεστώς «ανοιχτής» νοσηλείας-ημιελευθερίας, με αποτέλεσμα να σκοτώσει και πάλι με τον ίδιο τρόπο, επειδή τον απέρριψαν.

Στις 25 Ιουλίου 2011 είχε σφάξει την 28χρονη σύντροφό του στο Ανω Χαρβάτι Λουτρακίου. Χαρακτηρίστηκε έγκλημα πάθους επειδή ο 45χρονος δεν ανέχτηκε την επιθυμία της άτυχης κοπέλας να διακόψουν τη σχέση τους, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος τύπος.

Τι δήλωσε ο δράστης

Ο ίδιος απέδωσε τη δολοφονία στην… κακιά στιγμή και σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας, ενώ είχε ισχυριστεί ότι διέφυγε για να αυτοκτονήσει ή να… εξομολογηθεί. Η κοπέλα είχε βρεθεί νεκρή με πολλές μαχαιριές στο στήθος και την κοιλιά. Χώρος του εγκλήματος ήταν το εξοχικό του δράστη, ο οποίος μετά τη δολοφονία είχε εξαφανιστεί. Αργότερα εντοπίστηκε, συνελήφθη και προφυλακίστηκε. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει τότε ότι ζήλευε την κοπέλα του, ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και οδηγήθηκε στο έγκλημα από μια… κακή συγκυρία!

Αργότερα φαίνεται να αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί. Ο 45χρονος έμενε σε ξενώνα του νοσοκομείου στη Νίκαια, όχι όμως σε καθεστώς εσωτερικού εγκλεισμού, αλλά ημι-ελευθερίας. Εφευγε το μεσημέρι, μετά από ψυχιατρική εξέταση και χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, ενώ επέστρεφε το απόγευμα.

Το ίδιο συνέβη και το μεσημέρι της Τετάρτης. Πήγε στο σπίτι της 51χρονης συντρόφου του Β.Κ., στην οδό Παραμυθιάς στο Περιστέρι. Είχαν γνωριστεί στον ξενώνα, καθώς και το θύμα φέρεται να εργαζόταν εκεί ως καθαρίστρια.

Η άτυχη γυναίκα φαίνεται να του αποκάλυψε πως πρέπει να διακόψουν τη σχέση τους, κάτι που προκάλεσε το δολοφονικό μένος του δράστη. Αρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και της κατάφερε τουλάχιστον 10 μαχαιριές στο στήθος και το λαιμό, με αποτέλεσμα τον θάνατό της. Στη συνέχεια επέστρεψε στον ξενώνα σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Χθες το πρωί, κάποιοι άλλοι τρόφιμοι διαπίστωσαν μια παράξενη ταραχή που είχε κυριεύσει τον 45χρονο και ειδοποίησαν τον ψυχίατρο, στον οποίο προέβη στην ωμή αποκάλυψη: «Πήρα το μαχαίρι της κουζίνας και την έφαγα».

Λίγο νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τον αδερφό του λέγοντάς του πως είχε κάνει «κάτι κακό». Ο γιατρός επικοινώνησε με την Αστυνομία και λίγο αργότερα οι αστυνομικοί έμπαιναν στο διαμέρισμα, το οποίο είχε μετατραπεί σε «σφαγείο». Εντόπισαν ίχνη αίματος σε πολλά σημεία του σπιτιού και λίγο αργότερα τη σορό της άτυχης γυναίκας.

Μαχαιριές στο λαιμό

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης δήλωσε ότι το θύμα είχε δεχθεί πάρα πολλές μαχαιριές και κατά την πρώτη του εκτίμηση το θανατηφόρο πλήγμα ήταν στο λαιμό. Εκτίμησε ότι το έγκλημα έγινε τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, αλλά η νεκροψία θα συνεχιστεί καθώς η σορός έφερε πολλά ίχνη αίματος στο ύψος της δεξιάς πλευρά του λαιμού.

Ο αδερφός του δράστη είπε στους αστυνομικούς πως τον είχε πάρει χθες το πρωί τηλέφωνο και του είπε ότι είχε κάνει «κακό», χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες γιατί περίμενε τον γιατρό για την εξέτασή του. «Επικοινώνησα με τον γιατρό, ο οποίος με ενημέρωσε για το τι φρικτό είχε διαπράξει», υποστήριξε ο αδερφός του δράστη. Ανέφερε επίσης ότι δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις, καθώς είχαν μαλώσει για κληρονομικά θέματα, ωστόσο ο αδερφός του επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί του τακτικά για να δει τι κάνει.

Συγγενείς του δράστη υποστήριξαν ότι ο 45χρονος είχε γνωριστεί με το θύμα στον ξενώνα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δαφνί, στη Νίκαια, καθώς η 51χρονη εργαζόταν εκεί ως καθαρίστρια. Ανέπτυξαν σχέσεις και όταν ο Γ.Ζ. έβγαινε από τον ξενώνα πήγαινε στο σπίτι της στο Περιστέρι, όπου περνούσαν χρόνο μαζί, έως την επιστροφή του στην κλινική.

Στη γειτονιά του θύματος στην οδό Παραμυθιάς στο Περιστέρι, αρκετοί φαίνεται να γνώριζαν το ψυχιατρικό και δολοφονικό παρελθόν του δράστη. «Ξέραμε ότι είχε σκοτώσει μια γυναίκα και γι’ αυτό το λόγο νοσηλευόταν στο ψυχιατρείο τα τελευταία έξι χρόνια», αναφέρει κάτοικος της περιοχής. Ο δράστης κρατείται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, με τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής να συνεχίζουν την έρευνα, ενώ σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος του προκειμένου σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα