Σεισμός στην Κω: Μεγάλη καταστροφή στο λιμάνι, Δεν είναι λειτουργικό

Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα στο λιμάνι της Κω, μετά τον ισχυρό σεισμό, ενώ υπάρχουν ζημιές σε όλο το παραλιακό μέτωπο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Στην Κω με αεροσκάφος C-130 έφθασαν πριν από λίγο ο υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ αναφερόμενος στις ζημιές των υποδομών του νησιού ανέφερε ότι «το λιμάνι δεν είναι λειτουργικό».

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι το μεσημέρι θα φθάσουν στο νησί ειδικοί λιμενολόγοι της Διευθυνσης Λιμενικών Έργων του υπουργείου Υποδομών, για να εκτιμήσουν τις ζημιές.

Παράλληλα, δύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν κατάδυση στο λιμάνι της Κω προκειμένου από τους αρμόδιους μηχανικούς να υπάρξει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός. Πρόσθεσε ότι, από την πρώτη εικόνα ωτο κρηπίδωμα φαίνεται να είναι εντάξει παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλος μέρος του λιμανιού έχει υποστεί καθίζηση.

Στην περίπτωση που το κρηπίδωμα είναι εντάξει θα εξετάσουμε την κατασκευή μίας ράμπας προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τα πλοία της ακτοπλοϊας ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο, επειδή το νησί δεν έχει δεύτερο λιμάνι, να χρησιμοποιηθούν φερι μποουτ (παντόφλες), προκειμένου να μεταφέρουν επιβάτες και αυτοκίνητα, από και προς την Κω, σε λιμάνια γειτονικών νησιών που είναι προσεγγίσιμα από τα μεγάλα πλοία.

Σεισμός Κως: Κανονικά θα λειτουργήσει το αεροδρόμιο του νησιού

Με φέρυ μπόουτ στα άλλα νησιά όσοι θέλουν να φύγουν από την Κω

Δυο πλοία δεν προσέγγισαν το λιμάνι

Διαβάστε ακόμα: Ζωή Γιαννακούρου: «Έγινα θύμα ιατρικού λάθους με ολική μαστεκτομή για καρκίνο που δεν είχα»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα