Φόροι και εισφορές 4.000.000 ευρώ για το Χαμόγελο του Παιδιού!

Σε περισσότερες από 60.000 περιπτώσεις χρειάστηκε να παρέμβει το Χαμόγελο του Παιδιού για να στηρίξει παιδιά και οικογένειες μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2017, προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες τεράστιας αξίας.

Ομως, την ώρα που το κράτος επαφίεται στις υπηρεσίες του «Χαμόγελου», λόγω έλλειψης δομών, ζητά από αυτό φόρους και εισφορές που για το 2016 ανέρχονται στα 4.000.000 ευρώ!

«Πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια όπου μεγαλώνουν εκατοντάδες παιδιά και τέλη κυκλοφορίας για 100 εξειδικευμένα οχήματα και κινητές ιατρικές μονάδες, που συμβάλλουν στην άμεση διαχείριση και κάλυψη κάθε ανάγκης των παιδιών. Αν δεν πληρώναμε αυτούς τους φόρους, θα μπορούσαμε να στηρίξουμε επιπλέον 30.000 παιδιά!» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» Κώστας Γιαννόπουλος.

Τα φαινόμενα κακοποίησης είναι πολλά και είναι ενδεικτικό ότι η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 δέχτηκε 123.113 τηλεφωνικές κλήσεις. Οπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, οι υποθέσεις είναι πολλές, σοβαρές και αυξανόμενες, όμως δεν υπάρχουν αντίστοιχες υποδομές:

«Δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για τη φιλοξενία των κακοποιημένων παιδιών, παρά μόνο κλίνες σε νοσοκομεία. Οι εισαγγελείς δεν παίρνουν τα παιδιά από τα σπίτια τους, αν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για να τα τοποθετήσουν. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να ζουν στο κακοποιητικό περιβάλλον».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα