Άνιση η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο. Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες στο Ζευγολατιό

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν εκ νέου οι ρίψεις νερού από αέρος με τη συνδρομή των δύο αεροσκαφών Πετζετέλ που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ, από πτώση κεραυνού σε αγροτοδασική περιοχή στη Λευκίμη Σουφλίου.

Όσον αφορά στις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης, στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν χωρίς διακοπή από εχθές 12 πυροσβεστικά οχήματα με προσωπικό 33 άτομα και πεζοπόρα τμήματα 79 ατόμων, επιτυγχάνοντας τον περιορισμό της πυρκαγιάς στη θαμνώδη περιοχή και την αποτροπή της επέκτασής της στο πευκοδάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου.

Η εικόνα της πυρκαγιάς σήμερα το πρωί, όπως περιγράφεται από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι καλύτερη καθώς έχει οριοθετηθεί, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι χαμηλής έντασης, με τις μετεωρολογικές προγνώσεις να κάνουν λόγο για ενίσχυσή τους στη διάρκεια της ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις τόσο στο βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου, όσο και ασθενέστερες σε Σουφλί και Αλεξανδρούπολη χωρίς να πέσει όμως ούτε σταγόνα στην περιοχή της πυρκαγιάς, κάτι που αν συνέβαινε εκτιμάται ότι θα διευκόλυνε σημαντικά την κατάσβεση.

Κόλαση φωτιάς στο Ζευγολατιό - Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ζευγολατιό Κορινθίας, ενώ τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί σε ατύχημα που συνέβη με όχημα της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα-πλατφόρμα ανατράπηκε καθώς κατευθυνόταν προς τη φωτιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις πυροσβέστες, ο ένας εκ των οποίων πιο σοβαρά.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου ενώ σε ετοιμότητα διά παν ενδεχόμενο έχει τεθεί και ελικόπτερο Super Puma. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να έχει τραυματιστεί και ο οδηγός του οχήματος.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 40 άνδρες και 16 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 22 άτομα. Επίσης από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταβαίνει και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στις φλόγες τυλίχτηκε σπίτι απο την μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στη δασώδη περιοχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα