Έγκλημα στο Λαγανά: Σκότωσαν τον 23χρονο Αμερικανό για μια selfie. Η τραγική σύμπτωση

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε από κοινού στους οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 23χρονου Αμερικανού, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, στο Λαγανά .

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, όπου θα παραμείνουν έως το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, οπότε και θα επιστρέψουν για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία του Bakari Henderson,οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο του νησιού, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο δρόμος όπου βρίσκεται το Δικαστήριο είχε αποκλειστεί και οι οκτώ κατηγορούμενοι κατέβηκαν από το όχημα της Ασφάλειας, που τους μετέφερε, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και οδηγήθηκαν στα γραφεία της Εισαγγελίας με τα πρόσωπα καλυμμένα.

Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου ο συνήγορος του 34χρονου Έλληνα συλληφθέντα δήλωσε πως «ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος από το γεγονός. Πρόκειται για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο αφού προγενέστερα δεν είχε ποτέ ενοχλήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές, ούτε για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο κατηγορούμενος «δηλώνει ότι ενεπλάκη στο γεγονός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που προκάλεσε στον 22χρονο εκείνα τα χτυπήματα στο κεφάλι που είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νήμα της ζωής».

Την ίδια ώρα, συνεχίζει να συγκλονίζει η εκδοχή του εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο άτυχος τουρίστας δέχθηκε τα δολοφονικά χτυπήματα εξαιτίας μίας selfie.

Βίντεο, από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ στο οποίο διασκέδαζε ο 23χρονος, δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο νεαρός έβγαλε με την παρέα του μία selfie με σερβιτόρα.

Αυτό φαίνεται ότι εξόργισε έναν από τους υπεύθυνους ασφαλείας του καταστήματος, ο οποίος πλησίασε με απειλητική διάθεση τους Αμερικανούς και υπήρξε το πρώτο επεισόδιο.

Στη συνέχεια, ο Henderson φέρεται να έφυγε τρέχοντας από το μαγαζί, αλλά οι δράσετς τον πρόλαβαν και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον, μέχρι θανάτου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το θύμα είχε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του επέφεραν εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ δεν πρόλαβε να αντισταθεί.

Η είδηση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του Bakari Henderson από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή έκανε τον γύρο του κόσμου και συνεχίζει τα απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Daily Mail, που επισημαίνει ότι η Ζάκυνθος μπορεί να προσελκύει τουρίστες χάρη στις εντυπωσιακές παραλίες του και την «άγρια» νυχτερινή ζωή, αλλά έχει και μία «σκοτεινή πλευρά», όπως σημειώνει, θυμίζοντας την περίπτωση του  Βρετανού τουρίστα που είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου στο νησί, το 2011.

Ο αδερφός του Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο είχε δολοφονηθεί έξω από μπαρ

Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι η είδηση που προέκυψε την Κυριακή κατά τη διάρκεια των ερευνών μετά τη δολοφονία, καθώς σύμφωνα με φίλους του Bakari που μίλησαν στην αστυνομία, ο αδερφός του θύματος είχε χάσει επίσης τη ζωή του έξω από μπαρ στο Τέξας σε ανάλογη συμπλοκή. Μόνο που τότε ο άτυχος νέος είχε δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές σε όλο του το σώμα από τους δράστες.

Η οικογένεια Henderson δεν είχε συνέλθει ακόμη από εκείνη την τραγωδία, αλλά η μοίρα της επιφύλασσε και άλλο χτύπημα εξίσου ισχυρό και με πανομοιότυπο τρόπο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα