Φωτιά στη Μάνη: Απομάκρυναν ενοίκους από δυο ξενοδοχεία

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:00 της Δευτέρας στην περιοχή Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι οικισμοί Νυμφίο και Κοκκάλα, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν για λίγη ώρα οι ένοικοι δύο ξενοδοχείων που λειτουργούν στην περιοχή.

Η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι αντιμετωπίσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος, «δεν πρόκειται για αναζωπύρωση, αλλά για νέο μέτωπο».

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι «το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Νυμφίο και Κοκκάλα, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία».

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 35 άνδρες, 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, με 15 άτομα.

Νωρίτερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε ότι οι συχνές πυρκαγιές στη Μάνη δεν συνιστούν σύμπτωση. «Θεωρώ ότι θα πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών τόσο κατά την ημέρα του Σαββάτου όσο και κατά την επόμενη ημέρα την Κυριακή. Η συχνή επανάληψη του φαινομένου των πυρκαγιών στο μανιάτικο τοπίο δεν συνιστά πλέον σύμπτωση» είπε ο κ. Αραχωβίτης.

Οι ζημιές στη Μάνη

Σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε Κότρωνα και Σκουτάρι, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχουν καεί περίπου 15 σπίτια, ένας μεγάλος ελαιώνας, που η ετήσια παραγωγή του σε ελαιόλαδο φθάνει τους περίπου 300 τόνους, ενώ όλη η έκταση που έχει καεί, φθάνει τα 35.000 στρέμματα».

Επίσης, είπε ότι έχουν καεί αρκετές κυψέλες με μελίσσια, καθώς και ζώα.

Όσον αφορά στους παραθεριστές που απομακρύνθηκαν χθες το βράδυ από παραλιακή περιοχή δίπλα από τον Κότρωνα, ο Πέτρος Ανδρεάκος είπε ότι «τους φιλοξενήσαμε, ως δήμος, στο Γύθειο και σήμερα φροντίσαμε να επιστρέψουν στην περιοχή που έκαναν διακοπές, ώστε να πάρουν τα αυτοκίνητά τους, αλλά δεν έχω ενημερωθεί, αν παρέμειναν στην περιοχή ή αποχώρησαν».

Ακόμη, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης ανέφερε σχετικά με τη φωτιά στον Κότρωνα, ότι «χθες το πρωί η φωτιά είχε τελειώσει», προσθέτοντας ότι «ήταν τελείως αδικαιολόγητη η συνέχισή της».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα