Κρήτη: Ένας νεκρός από τον καύσωνα και δεκάδες περιστατικά θερμοπληξίας

Ο καύσωνας υποχωρεί απο σήμερα αλλά ο απολογισμός είναι βαρύς ...

Ένας 80χρονος από την Φανερωμένη του Δήμου Φαιστού έχασε την ζωή του την Κυριακή, όταν αισθάνθηκε δυσφορία λόγω της αφόρητης ζέστης και παρά της προσπάθειες των γιατρών στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου διεκομίσθη στην συνέχεια.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Μοιρών και από εκεί στο Βενιζέλειο, όπου κατέληξε. Η νεκροψία - νεκροτομή θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου.

Να σημειωθεί πως στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς.

Να σημειωθεί πως στην Κρήτη, το τριήμερο απο την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, διασώστες του ΕΚΑΒ κλήθηκαν σε 27 περιστατικά με συμπτώματα θερμοπληξίας με τρία απο αυτά να χρειάζονται νοσηλεία.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή πρώτη μέρα του καύσωνα καταγράφηκαν πέντε κρούσματα με θερμοπληξία. Το Σάββατο καταγράφηκαν άλλα 8 από τα οποία τρία νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ ενώ χθες, είχαν προστεθεί στη λίστα άλλα 14 εκ των οποίων ένας 50χρονος καθώς και ένας 40χρονος ιερομόναχος, ο οποίος σε εμπύρετη κατάσταση μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα στα Χανιά, ένας μετανάστης από εκείνους που μεταφέρθηκαν στην παλιά ηλεκτρική μετά την παράνομη είσοδο τους στη χώρα, παρουσίασε συμπτώματα θερμοπληξίας ενώ για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων και τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονταν μεταξύ των μεταναστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης επιστρατεύτηκε μέχρι και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου ο οποίος έχει ειδικότητα καρδιολόγου για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Οι διασώστες καθόλη τη διάρκεια του τριήμερου βρίσκονταν επί ποδός με την διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Μάγδα Ζεάκη να βρίσκεται στο πλευρό τους και να τρέχει μαζί με τα πληρώματα σε κάθε άμεση επέμβαση. "Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Συνεχίζουμε να απευθύνουμε έκκληση ώστε ο κόσμος και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να τηρούν τις οδηγίες που έχουν εκδώσει οι αρμόδιες αρχές" σημείωσε από την πλευρά του, ο υπεύθυνος τύπου του ΕΚΑΒ κ. Γιάννης Ζαφειρίου.

Από τον καύσωνα στις βροχές! Ο καιρός αναλυτικά

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ