Μενίδι: Επεισόδια με ρίψη μολότοφ. Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων για τον θάνατο του Μάριου

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Μενίδι, όπου εκατοντάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από “αδέσποτη” σφαίρα.

Κουκολοφόροι προκάλεσαν επεισόδια, ενώ από τη ρίψη μολότοφ εκδηλώθηκε φωτιά στην αυλή ενός σπιτιού, η οποία σβήστηκε πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο συγκεκριμένο σπίτι γινόταν γλέντι με πυροβολισμούς, τη στιγμή που έπεφτε νεκρός ο μαθητής.

Μάλιστα, στα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφριά ο εικονολήπτης του κρατικού καναλιού.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την κηδεία του παιδιού, με οργισμένους κατοίκους να απειλούν πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους εάν η Πολιτεία δεν λάβει άμεσα μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Τις πρωινές ώρες συνελήφθη ένας 23χρονος αθίγγανος, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

Παράλληλα, έξω από το σπίτι του έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο. Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Οργή στο Μενίδι για τον θάνατο του μαθητή: Πάρτε μέτρα, αλλιώς θα πάρουμε εμείς

Ο θάνατος του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα ήταν η αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής των κατοίκων του Μενιδίου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, η εγκληματικότητα «πολιορκεί» τις ζωές τους.

«Η κατάσταση», τονίζουν οι ίδιοι, «είναι τραγική. Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει τι βιώνουμε, αν δεν έρθει να μείνει εδώ».

«Το γεγονός της περασμένης Πέμπτης δεν ήταν τυχαίο, είναι καθημερινό. 10-15 φορές τη μέρα πέφτουν σφαίρες πάνω στα αυτοκίνητα, στις σκεπές. Ήταν θλιβερό ότι τώρα έπεσε στο κεφάλι του παιδιού», επισημαίνουν πολίτες της περιοχής.

«Υπάρχουν σημεία όπως η Αυλίζα, τα οποία είναι άβατα, όπου η Αστυνομία δεν πλησιάζει καν», λένε με αγανάκτηση δημότες των Αχαρνών.

Όπως δηλώνουν, «έχουμε απελπιστεί. Εάν η Πολιτεία δεν λάβει μέτρα, θα το κάνουμε εμείς. Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας».

«Έχουμε και εμείς δικαίωμα επιτέλους στη ζωή, τα παιδιά μας να ζουν ελεύθερα χωρίς φόβο», σημειώνουν οι Μενιδιάτες.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και η ομολογία 23χρονου ότι πυροβολούσε στον αέρα, την ώρα της τραγωδίας

Ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας αισιοδοξούν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να «δέσουν» την υπόθεση του θανάτου του 11χρονου μαθητή.

Το πρωί του Σαββάτου, συνελήφθη 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε στον αέρα με καραμπίνα, το βράδυ που έχασε τη ζωή του, ο μικρός Μάριος.

Έξω από το σπίτι του βρέθηκαν πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο και συγκεκριμένα αυτό που ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε για τους πυροβολισμούς.

Στην οικία του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Εκτός από τον συγκεκριμένο άνδρα, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ δεκάδες αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το σχολείο του άτυχου παιδιού και ειδικά στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα