Μαθηματικά, ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2017: Θέματα, λύσεις και εκτιμήσεις

Για τα ΕΠΑΛ, οι Πανελλήνιες 2017 συνεχιζονται σήμερα Πέμπτη 8 Ιουνίου με το μάθημα των Μαθηματικών,

Το Madata.gr με υπευθυνότητα για άλλη μία χρονιά σας ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα για όλα τα θέματα, τις απαντήσεις, τα σχόλια σχετικά με τις εξετάσεις. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Πανελλαδικές 2017

Γενικά τα θέματα κρίνονται προσιτά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Θέμα Α: Θεωρία αναμενόμενη.

Θέμα Β: Βατό. Συνδυαστική άσκηση, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Θέμα Γ: Προσιτό θέμα αναμενόμενη άσκηση κανονικής κατανοπής.

Θέμα Δ: Τα Δ1,Δ2,Δ3 απλές ασκήσεις συναρτήσεων, Δ4 συνδυαστικό ερώτημα ιδιαίτερης προσοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ από τα φροντιστήρια Πουκαμισάς

2

 

 

 

 

Οι εξετάσεις θα διαρκέσουν έως και τις 21 Ιουνίου, ενώ για τα ΓΕΛ θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου, και έτσι να αρχίζει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τις Βάσεις 2017 και την εισαγωγή των θποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Όλοι οι υποψήφιοι, στη μάχη που συνεχίζουν να δίνουν, καλό είναι να έχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές κατά νου.

Διαβάζουμε τα θέματα αργά και προσεκτικά, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τι ζητείται, και ξεκινάμε από αυτά που γνωρίζουμε καλύτερα. Αφού απαντήσουμε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσουμε άλλη μία φορά την εκφώνηση. Ακόμη και αν κάποιο από τα θέματα δεν μας θυμίζει κάτι, δεν πρέπει να απογοητευτούμε.

Χρησιμοποιούμε, όπου χρειάζεται, το πρόχειρο (τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου). Γράφουμε ό,τι γνωρίζουμε, ακόμη και αν δεν είμαστε σίγουροι· δεν αφήνουμε κανένα μόριο που να μην το διεκδικήσουμε!

Προσέχουμε την εμφάνιση του γραπτού μας, ώστε να είναι ευανάγνωστο. Ένα καλά δομημένο και καθαρογραμμένο γραπτό είναι βέβαιο πως προκαταβάλλει θετικά τον διορθωτή. Κατανέμουμε σωστά τον χρόνο ανάμεσα στα θέματα, ώστε να αφήσουμε τουλάχιστον 10 λεπτά για να ξαναδιαβάσουμε τις απαντήσεις μας και να διορθώσουμε τυχόν ορθογραφικά και εκφραστικά λάθη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα