Ανησυχητικό εθνικιστικό παραλήρημα μαθητών στην Κέρκυρα: Είμαστε ένα έθνος, η Μεγάλη Αλβανία

Εθνικιστικό παραλήρημα - πρόκληση από Αλβανούς μαθητές Γυμνασίου στην Κέρκυρα. Κατά τη διάρκεια εκδρομής τους στο νησί των Φαιάκων περίπου 150 μαθητές τραγούδησαν σε δημόσιο χώρο το τραγούδι κόκκινο και μαύρο για την Μεγάλη Αλβανία»και την ίδια στιγμή με τα χέρια τους σχημάτιζαν το σύμβολο του αετού.

«Μας φωνάζουν τα εδάφη μας και τα βουνά μας, εμείς είμαστε ένα έθνος, η "Μεγάλη Αλβανία”.

»Είμαστε ερυθρόμαυροι, εγώ με εσένα είμαστε κόκκινο και μαύρο», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι στίχοι ενός από τα πιο εθνικιστικά τραγούδια της Αλβανίας, που τραγουδήσουν οι μαθητές της γειτονικής χώρας.

Οι μαθητές είχαν έρθει για πενθήμερη εκδρομή στη χώρα μας, όμως η κίνησή τους αυτή έγινε η αιτία για να διωχθούν από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πώς στο ίδιο ξενοδοχείο διέμεναν και Αλβανοί φοιτητές, οι οποίοι σιγοντάρισαν τους ομοεθνείς τους. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον Βορειοηπειρωτών το περιστατικό έγινε αμέσως γνωστό στο νησί με αποτέλεσμα κανένα ξενοδοχείο να μην δέχεται μετά να τους φιλοξενήσει και να αναγκαστούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Λεωνίδας Παππάς μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 για «αχαλιναγώγητο εθνικισμό που μπορεί να τον δει κάποιος παντού».

.pontos-news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα