Ξεκίνησε η άσκηση με την κωδική ονομασία Καταγίδα 2017 στο Αιγαίο

Ξεκίνησε τα ξημερώματα η επιβλητική άσκηση με την κωδική ονομασία “Καταγίδα 2017”.

Ο ελληνικός στόλος βγήκε στο κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο σε μια άσκηση που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 2 Ιουνίου, ως "απάντηση στην τουρκική αεροναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος» που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Φρεγάτες, αντιτορπιλικά και τορπιλάκατοι κατευθύνονται προς τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, τη Θάσο και την Αλεξανδρούπολη, ενώ μια ακόμη ομάδα πλοίων πλέει προς το Βόλο και τη Σκύρο, όπου θα διεξαχθούν και αποβατικές ασκήσεις από πεζοναύτες.

Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα σταθμεύσουν και σε πολλά λιμάνια κυρίως νησιωτικών περιοχών την Πέμπτη στο κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο

Την ώρα της “Καταιγίδας” πάντως οι Τούρκοι δεν ξεχνούν να προκαλούν στο Αιγαίο, καθώς  έχουν, ήδη, εκδώσει ναυτικές οδηγίες για ασκήσεις με πραγματικά πυρά για την Τρίτη και την Τετάρτη δεσμεύοντας περιοχές του Αιγαίου κοντά σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

Ωστόσο δημοσίευμα φιλοκυβερνητικής Τουρκικής εφημερίδας δείχνει την ανησυχία της Αγκυράς για την άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποίησε η 50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ» στον Έβρο. Όπως επισημαίνει «οι Έλληνες τόλμησαν να στρέψουν τις κάνες των αρμάτων τους προς την πλευρά του ποταμού Έβρου» δηλαδή προς την Τουρκια! Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα η άσκηση έγινε για να μετρηθεί ο χρόνος απόκρισης των πληρωμάτων των αρμάτων μάχης σε συνθήκες συναγερμού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα