Απεργούν σήμερα διανομείς, ντελίβερι και κούριερ

Απεργούν σήμερα Πέμτπη 25 Μαϊου, οι διανομείς, delivery και οι κούριερ.

Μεταξύ των αιτημάτων που διεκδικούν είναι εταιρικό μηχανάκι, μέσα ατομικής προστασίας, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά και ενιαία ειδικότητα.

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου έχει προγραμματίσει μάλιστα για το πρωί της Πέμπτης συγκέντρωση - μοτοπορεία στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως.

Μέχρι σήμερα οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση παροχής εταιρικών δικύκλων στους εργαζομένους, καθώς οι περισσότεροι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια για τη δουλειά.

Όσον αφορά στην ενιαία ειδικότητα αυτή έχει να κάνει με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σύμφωνα με απόφαση της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και μοτοπορεία στο Πεδίον του Άρεως με σύνθημα: «Φακέλους, καφέδες, φαγητά, να τα πάνε τ’ αφεντικά»!

"Η ασυδοσία και οι αυθαιρεσίες των εργοδοτών, το περιβάλλον εργασίας μας - ο δρόμος - η εντατικοποίηση της εργασίας προκαλεί συνεχώς εργατικά ατυχήματα, αρκετά από αυτά θανατηφόρα" αναφέρει μεταξύ άλλων το Σωματείο.

"Είμαστε πάρα πολλοί και αν σταματήσουμε για μερικές ώρες τη δουλειά, αν απεργήσουμε έστω για μια μέρα, θα παραλύσουν τα πάντα. Στον αόρατο εργοστασιακό ιμάντα των λεωφόρων, στην αόρατη αλυσίδα παραγωγής αυτής της πόλης είμαστε τα γρανάζια που φέρουν σε πέρας μια σειρά ξεχωριστών αποστολών (από φαγητά και καφέδες, μέχρι φάκελους, εισπράξεις, παραδόσεις και πάσης φύσεως μεταφορές)" τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα