Κουκουλοφόροι έκαψαν το φυλάκιο του Άγνωστου Στρατιώτη. Καρέ-καρέ τα έκτροπα

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή και ενώ ήταν σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν απο το κοινοβούλιο με 153 «ναι» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μία ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού γρονθοκοπώντας τον και στη συνέχεια διασκορπίστηκε μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών.

Ήταν λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ όταν στην αρχή πολίτες προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής από την πλευρά του μνημίου του Άγνωστου Στρατιώτη και ομάδες κουκουλοφόρων εισχώρησαν και άρχισαν να συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια αναζωπυρώθηκαν και μετατοπίστηκαν στη συμβολή των οδών Γεωργίου Α' και Πανεπιστημίου μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και έσπασαν με βαριοπούλες ένα φυλάκιο στον Άγνωστο Στρατιώτη και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Νωρίτερα άγνωστοι επιτέθηκαν με γροθιές σε δημοσιογράφο και εικονολήπτη του Alpha.

Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ οπότε και δόθηκαν στην κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι που παρέμεναν κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ έγινε μία σύλληψη και δύο προσαγωγές. Να σημειωθεί ότι οι άντρες των ΜΑΤ εντόπισαν μέσα στο σακίδιο ενός κουκουλοφόρου τον οποίο συνέλαβαν ένα τσεκούρι και ένα σφυρί.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, κουκουλοφόροι είχαν επιτεθεί στη διάρκεια του συλλαλητηρίου εργαζομένων στο Σύνταγμα, στις αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας τσεκούρια και σφυριά αλλά και αυτοσχέδια όπλα με τα οποία πετούσαν βεγγαλικά στους αστυνομικούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα