ΟΑΣΘ: Απεργία και την Πέμπτη 18 Μαΐου. Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία θα παραμείνει και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 η Θεσσαλονίκη, καθώς συνεχίζεται η απεργία (επίσχεση εργασίας) στην οποία προχώρησαν από την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 οι 2.300 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, διεκδικώντας οφειλές 6,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή μισθούς δύο μηνών (Μάρτιος-Απρίλιος) και εξόφληση μέρους του δώρου του Πάσχα.

Ειδικότερα, να συνεχίσουν και την Πέμπτη 18/5/2017, την επίσχεση εργασίας αποφάσισαν σε σύσκεψη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων.

«Συνεχίζουμε μέχρι να δούμε μια θετική κίνηση από τη διοίκηση του οργανισμού σε ό,τι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ , Δημήτρης Τσερμενίδης.  Διευκρίνισε ότι καθημερινά οι εργαζόμενοι στον οργανισμό θα συνεδριάζουν, προκειμένου να ανανεώνουν την απόφασή τους, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις τους.

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΟΑΣΘ να κηρυχθεί άκυρη η επίσχεση εργασίας

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, εξετάστηκε και απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα της διοίκησης του ΟΑΣΘ να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, ώστε να κηρυχθεί άκυρη -ως καταχρηστική- η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που εξέδωσε η πρόεδρος υπηρεσίας, η αίτηση απορρίφθηκε ως «νόμω αβάσιμη». Η κύρια συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για τις 26 Σεπτεμβρίου 2017. Η συγκεκριμένη απόφαση συνιστά δικαίωση για τους 2.300 εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ που βρίσκονται για τρίτη μέρα σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης επισήμανε ότι θα συμμετέχει, το μεσημέρι, σε σύσκεψη που έχει συγκληθεί με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του προέδρου της ΠΕΔΚΜ και δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, όπου και θα παρουσιάσει το πλάνο του για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσερμενίδης χαρακτήρισε θετική τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 16/5 με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τονίζοντας ότι «μπορεί το θέμα των αστικών συγκοινωνιών της πόλης να μην λύνεται σε μία σύσκεψη, ωστόσο έγινε ένας γόνιμος διάλογος, τέθηκαν οι βάσεις και από την επόμενη εβδομάδα συμφωνήσαμε να καθίσουμε και πάλι στο τραπέζι να συζητήσουμε περαιτέρω».

thereport

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα