Εμπρηστικός μηχανισμός σε τροχόσπιτο Γερμανών συνταξιούχων

Τηλεχειρισμό πυροδότησης ακόμη και από απόσταση 150 μέτρων είχε ο εμπρηστικός μηχανισμός που ήταν κολλημένος με περίβλημα… σιλικόνης στον πίσω αριστερό άξονα του αυτοκινούμενου τροχόσπιτου ενός ζευγαριού συνταξιούχων από τη Γερμανία.  Πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. που εξέτασαν και απενεργοποίησαν τον μηχανισμό, κάνουν λόγο για προηγμένη τεχνολογία, καθώς υπήρχε μπαταρία και συνδεσμολογία που οδηγούσε σε δέκτη σήματος για την έκρηξή του με τηλεχειρισμό από μεγάλη απόσταση. Ο μηχανισμός έχει μεταφερθεί για εξερεύνηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ οι αξιωματικοί της αστυνομίας επιχειρούν να διαπιστώσουν τα κίνητρα των δραστών αλλά και τον χρόνο τοποθέτησής του.

Ο μηχανισμός εντοπίστηκε στον πίσω αριστερό άξονα του οχήματος, το πρωί της Πέμπτης, από τον 70χρονο Γερμανό ιδιοκτήτη του τροχόσπιτου, όταν πήγε να δει γιατί είχε χάσει αέρα το ελαστικό του. Ο συνταξιούχος τεχνίτης πυλώνων υποψιάστηκε από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι πυροτεχνουργοί επαλήθευσαν τις υποψίες του.

Ο 70χρονος στην κατάθεσή του ανέφερε ότι ήρθε στην χώρα μας μαζί με την 64χρονη σύζυγό του για διακοπές, και πέρασαν από ΠΓΔΜ στην Ελλάδα στις 9 Μαΐου και κινήθηκαν προς τη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου έμειναν αρχικά. Την επόμενη μέρα κινήθηκαν προς την Ηγουμενίτσα και στάθμευσαν το τροχόσπιτο στον σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών Πλατάνου στο Κλειδί  Ημαθίας όπου πέρασαν τη νύχτα τους. Την επόμενη μέρα έγινε ο εντοπισμός του εμπρηστικού μηχανισμού.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα