Έβρος: Τι συνέβη με τον Τούρκο στρατιωτικό που βρέθηκε νεκρός

Σε Τούρκο στρατιωτικό που καταζητούνταν από τις τουρκικές αρχές για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν και για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, ανήκει το πτώμα άνδρα που βρέθηκε στις 8 Μαρτίου να επιπλέει στο ποτάμι του Εβρου.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, πρόκειται για τον Μουσταφά Ζουμρέ, ο οποίος μαζί με την γυναίκα του Εσρά και τα δύο παιδιά τους ηλικίας 1,5 και 3 ετών είχαν μετακομίσει στο χωριό Ουμούρτσα στην περιοχή της Ανδριανούπολης και σχεδίαζαν να περάσουν στην Ελλάδα και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Πριν 78 ημέρες, λοιπόν ξεκίνησαν το ταξίδι με προορισμό την Ελλάδα, κάτι το οποίο τελικά δεν πραγματοποίησαν ποτέ.

H τουρκική χωροφυλακή, όπως αναφέρει και η τούρκικη εφημερίδα Εdirne sonhaber, έβαλε stop στα σχέδιά του, ο ίδιος, δεν συμορφώθηκε στην εντολή τους, πήδηξε στο ποτάμι, και αφού κολύμπησε για λίγη ώρα στο νερό, μετά εξαφανίστηκε. Η υπόλοιπη οικογένειά του συνελήφθη από τους Τούρκους χωροφύλακες και έπειτα αφέθηκε ελεύθερη.

Στις 8 Μαρτίου βρέθηκε ένα πτώμα 6 χιλιόμετρα από το σημείο που ο Μουσταφά εξαφανίστηκε, μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη όπου κι επιβεβαιώθηκε μέσω εξέτασης test DNA πως είναι ίδιος.

e-evros.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα