Συνάδελφος χειριστή του γερανού: Μας έσωσε τη ζωή πριν πεθάνει

Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Δευτέρας ένας 50χρονος εργαζόμενος στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά.

Ο άτυχος χειριστής γερανοφόρου οχήματος, είδε το όχημά του να ανατρέπεται όταν κατά τη διάρκεια μετακίνησης φορτηγού, το γερανοφόρο δεν άντεξε το βάρος, γύρισε ανάποδα και το κουβούκλιό του συνετρίβη σε δύο μεγάλες τσιμεντένιες δοκούς.

Θεσσαλονίκη: Ανασύρθηκε νεκρός ο χειριστής γερανού. Λύγισαν οι συγγενείς όταν είδαν τη σορό

Συγκλονίζει η μαρτυρία του συναδέλφου του χειριστή του γερανού σε εργοτάξιο του μετρό στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος είδε μπροστά του το φριχτό θάνατο του φίλου του.

Ο Γ.Μακαντάσης περιέγραψε στο Καλημέρα Ελλάδα τη σκηνή του δυστυχήματος, τονίζοντας ότι λίγο έλειψε να τον συνθλίψει ο γερανός.

Όπως είπε, ήταν ο ίδιος που έδινε οδηγίες (μανούβραρε) τον γερανό, τον οποίο χειριζόταν ο άτυχος εργάτες.

«Πρόλαβε και μου φώναξε να φύγω», λέει ο Γ.Μακαντάσης, περιγράφοντας ότι ο γερανός θα έπεφτε πάνω του.

Ο Παναγιώτης όμως ειδοποίησε όλους τους συναδέλφους του, μέσω ασυρμάτου, ότι «ο γερανός αναποδογυρίζει!» και χάρη στην έγκαιρη προειδοποίησή του δεν υπήρξαν άλλα θύματα.

Ο Γ.Μακαντάσης βρισκόταν σε δύο μέτρα απόσταση από τον γερανό και μεταξύ τους υπήρχαν κάγκελα και εμπόδια, όπως περιέγραψε. Έτσι είδε τον γερανό να γυρίζει και τον συνάδελφό του να εγκλωβίζεται στο κουβούκλιο.

Παρόλο που του φώναξε να πηδήξει, δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί αιμόφυρτος στο κουβούκλιο που βρέθηκε 25 με 30 μέτρα κάτω από το έδαφος.

«Πιστεύω ότι θα προλάβαινε», επιμένει σήμερα.

Όπως πάντως περιγράφει ο Γ.Μακαντάσης, ο εκλιπών ήταν έμπειρος χειριστής και ιδιοκτήτης της κατασκευάστριας εταιρείας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, ο γερανός αναποδογύρισε επειδή δεν άντεξε το βάρος που σήκωσε. «Κακώς με αυτόν το γερανό, χρειαζόταν μεγαλύτερο», είπε ο Γ.Μακαντάσης.

Η σορός του άτυχου χειριστή ανασύρθηκε λίγο πριν από τις 22:00 χθες, παρά του ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή. Τραγικοί μάρτυρες της επιχείρησης ανάσυρσης, οι συγγενείς του.

Συγκλονίζει το μήνυμα στο facebook του συναδέλφου και φίλου του 50χρονου ο οποίος σώθηκε την τελευταία στιγμή και μετά από την προτροπή του αδικοχαμένου 50χρονου.

Δείτε την ανάρτηση του Γ.Μ.

«Αγαπητοί φίλοι μου πριν μια ώρα περίπου γράφτηκε ο επίλογος σε ένα άσχημο ατύχημα στον χώρο εργασίας μου στο μετρό Καλαμαριάς (αιγαίου με πόντου) όπως ήδη έγινε γνωστό από τα ΜΜΕ με το χειρότερο αποτέλεσμα.

Ένας χειριστής γερανού στην προσπάθεια του να ανελκύσει από το βάθος του μετρό ένα φορτηγό με παπαγάλο, ίσως από λάθος εκτίμηση του βάρους ντεραπάρισε με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του μέσα στην καμπίνα του μηχανήματος.

Φίλε Παναγιώτη καλό παράδεισο.

Η ανάρτηση γίνεται γιατί στο παραπάνω περιστατικό είχα άμεση συμμέτοχη βοηθώντας πάνω από το σκάμμα και ακριβώς μπροστά από τον γερανό στο να αποφύγει τα εμπόδια που υπάρχουν στο ανέβασμα κάθε υλικού από το σκάμμα.

Ευτυχώς ειδοποιήθηκα έγκαιρα από τον εκλιπόντα ότι θα ανατραπεί ο γερανός και λέγοντας μου να τρέξω μακριά γρήγορα γλύτωσα το λιώσιμο από τον γερανό βάρους 30 τόνων περίπου που 2 δεύτερα μετά έκανε λιώμα τα πάντα στο διάβα του.

Αισθάνομαι ότι είχα άγιο και είμαι ακόμα ζωντανός.

Μια λαμπάδα στο ύψος μου ίσως με ηρεμήσει από το σοκ που έπαθα και ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω. Δυστυχώς όμως ο Παναγιώτης δεν με άκουσε όταν του είπα να πηδήξει έξω βλέποντας τον γερανό να πέφτει αργά στην αρχή και βίαια μετά στο σκάμμα. Ακράδαντα πιστεύω μου ότι προλάβαινε σίγουρα»

antennaThessnews

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα