Η δράση του μανιακού κατά οδηγών ταξί. Οι δύο επιθέσεις. Πού εστιάζουν οι έρευνες

Η βαλλιστική εξέταση «μίλησε», λέγοντας ότι, οι σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν στις δύο επιθέσεις με πυροβολισμούς σε οδηγούς ταξί στην Κηφισιά, μία εκ των οποίων θανάσιμη, προέρχονται από το ίδιο όπλο.

Το βράδυ της Τρίτης ένας 52χρονος οδηγός ταξί έπεσε νεκρός στο τιμόνι, από τα πυρά ενός επιβάτη του, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά. Το όπλο του εγκλήματος είχε σιγαστήρα. Μέσα στο ταξί βρέθηκε ένας κάλυκας και σε απόσταση 15 μέτρων από το όχημα ένας δεύτερος, ενώ το θύμα έφερε δύο βολίδες στο κεφάλι. Οι κάλυκες, οι βολίδες και το ταξί έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Να σημειωθεί ότι, ο δράστης δεν είχε αφαιρέσει τα χρήματα που είχε πάνω του το θύμα.

Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και σχεδόν 20 μέρες νωρίτερα, επίσης στην Κηφισιά, όταν ένας επιβάτης είχε πυροβολήσει έναν οδηγό, όχι όμως θανάσιμα. Όπως ο ίδιος κατέθεσε στην Αστυνομία, είχε απλώς νιώσει ένα «κάψιμο», πριν χάσει τις αισθήσεις του και μόνο όταν πήγε στο νοσοκομείο κατάλαβε ότι είχε δεχτεί σφαίρα. Και σε αυτήν την περίπτωση το όπλο είχε σιγαστήρα.

Όπως στη δολοφονία του 52χρονου, έτσι και στην απόπειρα δολοφονίας του πρώτου οδηγού, ο δράστης ήταν επιβάτης. Την πρώτη φορά κάθισε στο πίσω δεξί κάθισμα, ενώ κατά τη δεύτερη διαδρομή, που κατέληξε σε δολοφονία, το θύμα έφερε το θανατηφόρο τραύμα στο δεξί κρόταφο.

Το προφίλ του μανιακού που εκτέλεσε τον οδηγό ταξί

Το αποτέλεσμα της βαλλιστικής, ο κοινός τρόπος δράσης, αλλά και η κοινή περιοχή, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη, ο οποίος δεν αποκλείεται να έκανε «πρόβα» στην πρώτη περίπτωση, κατά την οποία ο οδηγός ταξί δέχτηκε σφαίρα, που του προκάλεσε μόνο τραύμα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου, ο οποίος γλίτωσε, ο επιβάτης της 11ης Φεβρουαρίου, του είχε ζητήσει να τον πάει στην οδό Μαυρομιχάλη, στην Κηφισιά. Στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου δολοφονήθηκε εν κινήσει ο 52χρονος, βρισκόταν και ο 32χρονος που δέχτηκε τον πυροβολισμό, όταν ο δράστης του ζήτησε να στρίψει στην Μαυρομιχάλη. Εκείνος ένιωσε ένα «κάψιμο και μια ζαλάδα» και ζήτησε από τον πελάτη να τραβήξει το χειρόφρενο, όπως και έκανε. Έχασε τις αισθήσεις του, ο δράστης πήρε τα κλειδιά του οχήματος κι έφυγε, χωρίς όμως να αφαιρέσει τα χρήματα που είχε πάνω του ο 32χρονος.

Μόνο όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από συγγενείς του, διαπίστωσε ότι είχε δεχτεί σφαίρες, οι οποίες ήταν σφηνωμένες στο κρανίο του και προέρχονταν από μικρό πυροβόλο μικρού διαμετρήματος. Ο νεαρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν.

Τα μόνα χαρακτηριστικά του δράστη που είχε συγκρατήσει ο 32χρονος ήταν ότι επρόκειτο για άτομο νεαρής σχετικά ηλικίας, ύψους περίπου 1.70, με μαύρη αθλητική ζακέτα και κουκούλα. Τόνισε ότι δεν άκουσε ήχος από πυροβολισμό, ενώ από την έρευνα στο όχημά του δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα.

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα