Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Έβρος και Αν. Μακεδονία. Χάος στη Θεσσαλονίκη

Σοβαρά προβλήματα από τις έντονες χιονοπτώσεις και τις πολικές θερμοκρασίες που έχουν παγώσει τα πάντα αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

Ήδη από χθες έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη και οι Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Σερρών, Πιερίας και Χαλκιδικής.

Αργά χθες το απόγευμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν και περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα οι δήμοι Σαμοθράκης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και το Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολής της Π.Ε Έβρου.

Τεράστια προβλήματα και κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε η χθεσινή χιονόπτωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες οδηγοί ακινητοποιήθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση με τον χιονιά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Έχουμε πρόβλημα με τις αλατιέρες, πάγωσαν. Τις είχαμε προετοιμάσει από προχθές και το αλάτι πέτρωσε. Έχουμε και δεύτερο πρόβλημα με τις υδροφόρες, καθώς το θαλασσινό νερό πάγωσε", ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, επισημαίνοντας πως φορτηγά του δήμου ρίχνουν αλάτι στους δρόμους, εργαζόμενοι με κομπρεσέρ σπάνε τον πάγο και εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν ριχτεί στη μάχη για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι.

Τέτοιες θερμοκρασίες, έχουμε να δούμε 50 χρόνια στη Θεσσαλονίκη", σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και απηύθυνε έκκληση στον ΟΑΣΘ "να βάλει αλυσίδες στα λεωφορεία", στον Εμπορικό Σύλλογο "να μην ανοίξει τα καταστήματα αύριο", στους καταστηματάρχες "να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα μαγαζιά τους" και στους πολίτες "να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα για άσκοπες μετακινήσεις στην πόλη".

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου λόγω της χαμηλής ορατότητας και των ανέμων, αρκετές υποχρεώθηκαν να οδηγηθούν στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα