Ποιους βλέπουν οι αρχές πίσω από την επίθεση με καλάσνικοφ στην κλούβα των ΜΑΤ

Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στις 6:10 το πρωί της Τρίτης, με στόχο διμοιρία που βρίσκεται σταθμευμένη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρίπουπη και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού των ΜΑΤ.

Οι πυροβολισμοί – που πιθανότητα να έγινα με όπλο τύπου καλάσνικοφ – προήλθαν από έναν δράστη, ο οποίος στις πρώτες αναφορές περιγράφεται ψύχραιμος. Στόχος ήταν ακόμα και η πρόκληση νεκρών αστυνομικών, καθώς έριξε τρεις ευθείες βολές προς τους αστυνομικούς με τον τραυματισμό ενός αστυνομικού ο οποίος νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένος.

Οι δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν περισυλλεγεί τρεις κάλυκες του όπλου της επίθεσης που βρέθηκαν στην οδό Χ. Τρικούπη 57 και θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η ενέδρα ήταν οργανωμένη, καθώς ο τρομοκράτης περίμενε την αλλαγή της βάρδιας στις 6.00 για να ανοίξει πυρ την ώρα που οι αστυνομικοί ήταν πιο «ευάλωτοι».

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ - ΛΕΩΦΟΡΙΟ ΜΑΤ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ - ΛΕΩΦΟΡΙΟ ΜΑΤ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ

Φωτογραφία ντοκουμέντο

Στη φωτογραφία που έχει αναρτήσει στο twitter ο φωτογράφος-φωτορεπόρτερ Νίκος Χριστοφάκης φαίνεται το θραύσμα από τη βολή με καλάσνικοφ στο παρμπρίζ του λεωφορείου των ΜΑΤ.

Ποιους βλέπουν οι αρχές πίσω από την επίθεση

Την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπουν οι αστυνομικοί να κρύβεται πιθανότατα πίσω από την επίθεση με καλάσνικοφ σε κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόκειται για μια ομάδα που στις 9 Οκτωβρίου τα ξημερώματα έριξε χειροβομβίδα στη σκοπιά της πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικό στο κέντρο της Αθήνας, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Η πρώτη επίθεση που είχε κάνει η οργάνωση ήταν στις 25 Μαΐου του 2014 πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν πίσω από την επίθεση να κρύβονται ασύλληπτα μέλη του επιχειρησιακού πυρήνα του «Επαναστατικού Αγώνα» ή της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών».

Και οι δυο αυτές οργανώσεις που τις συνδέουν με την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ και μάλιστα σε μια από αυτές τραυματίστηκε ο αστυνομικός Διαμαντής Ματζούνης.

Η Αντιτρομοκρατική συνδέει την επίθεση με τις συλλήψεις των προηγούμενων ημερών και εκτιμούν ότι ήθελαν θύμα αστυνομικό και για αυτό οι δύο σφαίρες από το καλάσνικοφ χτύπησαν το παρμπρίζ από την κλούβα και η 3η καρφώθηκε στο κτήριο από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Όμως, έριξαν μόνο τρεις σφαίρες, όπως λένε οι αστυνομικοί, είτε γιατί το όπλο έπαθε εμπλοκή είτε γιατί φοβήθηκαν και έσπευσαν να εξαφανιστούν από το σημείο.

Αυτόπτης μάρτυρας: Άκουσα τρεις πυροβολισμούς και έτρεξα

Μια εργαζομένη γυναίκα τρομοκρατημένη από το συμβάν και η οποία δεν ήθελε να φανεί, δήλωσε χαρακτηριστικά, πως την στιγμή των πυροβολισμών πήγαινε να ανοίξει το μαγαζί της, το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή που έπεσαν οι πυροβολισμοί, με το που άκουσε τους πυροβολισμούς αμέσως έτρεξε προς το κατάστημα που εργάζεται, χωρίς ωστόσο να δει κάτι περισσότερο, αναφέρει στο protothema.gr.

«Περνούσα να έρθω για δουλειά και έξω ήμουν μόνο εγώ και ένας που μαζεύει κάτι ψωμιά από τους κάδους, άστεγος. Μόλις έκανα εγώ κίνηση και γύρισα προς το μαγαζί ακούω τρεις φορές μπαμ-μπαμ-μπαμ και ήρθα τρέχοντας στο μαγαζί. Ούτε που γύρισα να κοιτάξω, ήρθα σφαίρα στο μαγαζί. Οι σφαίρες ακούστηκαν εκεί που περιπολεί η αστυνομία. Τον νεαρό τον βλέπω συχνά που μαζεύει πράγματα από τους κάδους. Ήταν σκοτάδι και δεν είχε καθόλου κόσμο, δεν είδα τίποτα. Η αστυνομία μαζεύτηκε πολύ γρήγορα, δεν ξέρω από πού μπορεί να ήρθαν αυτοί» είπε αυτόπτης μάρτυρας σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Ανακοινώσεις για την επίθεση

Για δολοφονική επίθεση έκανε λόγο στις πρώτες του δηλώσεις o εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Έχουμε μια επίθεση με ευθεία βολή από κοντινό δρόμο, ήταν μια δολοφονική επίθεση» είπε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Όπως ανακοίνωσε τον αστυνομικό που έχει τραυματιστεί θα επισκεφθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Μιλάμε για πολύ σοβαρό περιστατικό. Γι’ αυτό η κυρία Γεννηματά είχε τονίσει ότι πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν γκέτο στο κέντρο της Αθήνας» συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδης. «Οι αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο πρέπει να δουν πολύ σοβαρά τα πράγματα. Ελπίζουμε να πάνε καλά όλα με τον αστυνομικό» είπε ο κ. Χρηστίδης.

Το Μαξίμου καταδικάζει την επίθεση

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει στην ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Και προσθέτει: «Τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών Αρχών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει πως επιτελούν επιτυχώς το καθήκον τους.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης».

Γεννηματά:  Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα

«Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα. Χτύπημα που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδιο το κόμμα μας ως θεσμό της Δημοκρατίας. Επισκέφθηκα τον αστυνομικό που ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά».

Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά έπειτα από την ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρούσε τα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη.

Αναφερόμενη στον τραυματία αστυνομικό τον οποίο επισκέφθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο η κ. Γεννηματά ευχήθηκε «γρήγορη ανάρρωση και τόνισε «είναι ένας από εμάς».

«Η επίθεση εναντίον του αφορά όλους μας», σημείωσε η κ Γεννηματά που συνέχισε εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

«Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης. Η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Σήμερα δε θα μείνουμε στις πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό», είπε συγκεκριμένα.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα. Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της», κατέληξε.

Προκόπης Παυλόπουλος: «Εύχομαι ταχεία ανάρρωση»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Ο κ. Παυλόπουλος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού που πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ.Παυλόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να μεταφέρει στον τραυματία αστυνομικό τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Aντιδράσεις από Κυριάκο Μητσοτάκη

Περαστικά ευχήθηκε μέσω Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον αστυνομικό που τραυματίστηκε στην ένοπλη επίθεση νωρίς το πρωί εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρούσε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.

«Εύχομαι περαστικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε από σφαίρες μετά την επίθεση στην κλούβα της Χ. Τρικούπη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε από θραύσματα στην κοιλιακή χώρα και τον μηρό.

 

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

H Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα τη νέα επίθεση με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, η οποία αποτελεί ξεκάθαρα μια δολοφονική, τρομοκρατική, επίθεση εις βάρος της δημοκρατίας. Η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για την δημιουργία γκέτο στο κέντρο της Αθήνας βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι ευθύνες της είναι μεγάλες καθώς παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις παρουσιάζει πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει το γαϊτανάκι των επιθέσεων, στερώντας από τους πολίτες το δικαίωμα στην ασφάλεια. Ευχόμαστε περαστικά στον αστυνομικό και σύντομη αποκατάσταση της υγείας του.

Δήλωση δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη:

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό».

ΚΚΕ: Καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Θεοδωράκης: Κάποιος να ειδοποιήσει τον κ.Τόσκα ότι τώρα βγήκαν και καλάσνικοφ στο κέντρο

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα