Στην κατάψυξη η Ελλάδα: Δείτε που κάνει το περισσότερο κρύο

Στο έλεος της κακοκαιρίας και του χιονιά βρίσκεται η Ελλάδα και αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί.

Οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι… πολικές με χαρακτηριστικά παραδείγματα το Καϊμακτσαλάν (-13 βαθμοί Κελσίου), την Βασιλίτσα (-10), τα Τρία-Πέντε Πηγάδια, το Σέλι και την Βυτίνα Αρκαδίας (-6).

Τα επόμενα 24ωρα θα συνεχιστούν οι σφοδρές χιονοπτώσεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός.

Στην Εύβοια η χιονόπτωση θα είναι ιδιαίτερα έντονη όπως και στην περιοχή των Σποράδων στα Ανατολικά της Πελοποννήσου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη αλλά και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Πρόκειται για ένα χιονιά ο οποίος θα συνοδεύεται από σφοδρούς και θυελλώδεις ανέμους των οποίων οι εντάσεις θα φτάνουν έως και τα δέκα μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Το τρίτο και σημαντικό είναι ότι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο ισχυρός παγετός θα κάνουν εμφάνιση σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαιτέρως στην Βόρεια Ελλάδα που πρέπει να πούμε ότι στα Δυτικά της χώρας, δηλαδή το Ιόνιο, τα Δυτικά Ηπειρωτικά και τη Βόρεια Ηπειρωτική χώρα δεν θα πέσει ούτε νιφάδα.

Αρκετές και πυκνές χιονοπτώσεις  προβλέπονται και στην περιοχή της Αττικής. Βελτίωση περιμένουμε από το μεσημέρι προς το απόγευμα του Σαββάτου όπου τα όποια φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί σε περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενίσει μέσα στην Κυριακή το σύστημα αυτό. Για την Αθήνα, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστή στους 0 βαθμούς Κελσίου και βεβαίως στα Βόρεια προάστια τόσο η μέγιστη όσο και η ελάχιστη θα είναι κατά ένα με δύο βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα