Υπόθεση Γιακουμάκη: Ξεκινά η δίκη. Μάρτυρας η Έλενα Ακρίτα

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ξεκινά η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ένα χωράφι λίγο μακρύτερα απ' τις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Ένα από τα πρόσωπα που είχαν πάρει δημόσια θέση ήταν η δημοσιογράφος και σεναριογράφος, Έλενα Ακρίτα, όπως η ίδια είχε αποκαλύψει, είχε καταθέσει για την υπόθεση στις αρχές. Τώρα αναμένεται να δώσει το παρόν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, μεθαύριο, Πέμπτη.

Η Έλενα Ακρίτα είχε σχολιάσει από την πρώτη στιγμή της ανεύρεσης του σώματος του άτυχου φοιτητή ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ευθύνες πολλών, ακόμη και εάν πρόκειται για αυτοκτονία, δείχνοντας ως υπεύθυνους όσους άσκησαν bullying, σε βάρος του, αλλά και όσους το επέτρεψαν.

"Έγκλημα ή αυτοκτονία; Αν ισχύει το δεύτερο, όσοι οδήγησαν τον Βαγγέλη στο θάνατο δεν είναι δολοφόνοι;", είχε σχολιάσει η ίδια, ενώ είχε ζητήσει άμεσα και την παρέμβαση του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, γράφοντας "Το παιδί από τα Γιάννενα, κύριε Πανούση".

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο πρώην διευθυντής της σχολής, αλλά και η προϊσταμένη της εστίας κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, καθώς ουσιαστικά ανέχτηκαν τη συμπεριφορά των "σκληρών Κρητικών", που ασκούσαν βία σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που φέρεται να είχε παρέμβει στη διεύθυνση της σχολής για την ήπια μεταχείριση φοιτητή που αντιμετώπιζε πειθαρχική ποινή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα