ΔΕΘ: Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συγκέντρωση που διοργανώνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ.

Λίγα μέτρα παρακάτω, η Λαϊκή Ενότητα πραγματοποιεί τη δική της συγκέντρωση με τον πρόεδρό της, Παναγιώτη Λαφαζάνη, να βρίσκεται επίσης εκεί.

Κλειστή είναι η Εγνατία και στα δύο ρεύματά της.

Μέλη του ΠΑΜΕ, επίσης, έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης και κάλεσε τον λαό σε ξεσηκωμό, χωρίς συμβιβασμούς, ενάντια στη φτώχεια και τη μιζέρια.


Αναλυτικότερα:

Η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί στις 6 το απόγευμα συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα ακολουθήσει πορεία, με κεντρικό σύνθημα "τέρμα πια στις αυταπάτες βάζουμε τέλος στα πειράματα, στην ανεργία, στη φτωχοποίηση".

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από τη μεριά της καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο επίσης πραγματοποιείται σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου).


Όπως αναφέρεται στην Οργανωτική Εγκύκλιο που έστειλε στις Ομοσπονδίες-Μέλη της η ΑΔΕΔΥ: «Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, την ημέρα των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στο συνεχιζόμενο αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλεπάλληλων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και νόμων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, καλώντας για αγωνιστική δράση ενάντια σε πολιτικές και σε νέα μέτρα που οδηγούν περαιτέρω στην πτώχευση του λαού.

Επίσης,τονίζει την ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία, την αντίσταση στην "εργοδοτική τρομοκρατία" και της υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας, ενώ κάνει λόγο για φοροληστεία ενάντια στον λαό.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα