Καίγεται η Κάρυστος. Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 08.00 το πρωί πυρκαγιά στην περιοχή Πόρτο Λάφια στην Κάρυστο.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και καίει δασική έκταση με πουρνάρια, μέσα σε χαράδρα, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, που, εκτός των άλλων, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

 


Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα την Παρασκευή στις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα καθώς τα μέτωπα σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Γύθειο τέθηκαν σχετικά γρήγορα υπό έλεγχο, χωρίς να κινδυνέψουν σπίτια, χάρη στην έγκυρη επέμβαση επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Το πρωί του Σαββάτου ωστόσο ένα νέο μέτωπο απασχολεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία αυτή τη φορά στην Κάρυστο Ευβοίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Πόρτο Λάφια. Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση και για την κατάσβεση της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη.

Ακόμη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Δωρικού στην Αλεξανδρούπολη.
Υψηλός ο κίνδυνος το Σάββατο

Συνολικά, η Πυροσβεστική μόνο κατά το τελευταίο 24ωρο έχει αντιμετωπίσει 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές, 43 αστικές πυρκαγιές. Ωστόσο και σήμερα Σάββατο πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια και στα νησιά του Αιγαίου, ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος και στα νησιά του Ιονίου και της Πελοποννήσου.


Φωτιά ξέσπασε στο Γεράνι

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία από φωτιά που ξέσπασε στο Γεράνι Ρεθύμνου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 6 οχήματα με 12 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ένα πεζοπόρο τμήμα που δίνουν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Αυτή την ώρα η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα