Τελική φάση για το θρίλερ με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η στιγμή που περίμεναν εδώ και μήνες οι γονείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη έφτασε κι έτσι την ερχόμενη Τρίτη 9 Αυγούστου αναμένεται να ταξιδέψουν από την Κρήτη στα Ιωάννινα για να καταθέσουν στην αρμόδια ανακρίτρια όσα γνωρίζουν για τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν το παιδί τους στην εξαφάνιση και στον τραγικό θάνατό του.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων, η επόμενη κίνηση της δικαστικής λειτουργού θα είναι να καλέσει σε απολογία τα οκτώ πρόσωπα της παρέας των «σκληρών Κρητικών», τα οποία κατηγορούνται για τα περιστατικά ωμής βίας σε βάρος του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής, όπως επιβεβαίωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη.

Βαρύτατες κατηγορίες

«Την Τρίτη 9 Αυγούστου θα καταθέσουν στην ανακρίτρια Ιωαννίνων οι γονείς του Βαγγέλη. Μόλις απολογηθούν και τα οκτώ πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, θα γίνει διαχωρισμός των πλημμελημάτων από τα κακουργήματα, ώστε στη συνέχεια η υπόθεση να οδηγηθεί στο ακροατήριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας (φωτό), ο οποίος τόνισε, όμως, ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει πότε ακριβώς θα κλείσει ο φάκελος και θα ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση.

Σύμφωνα, πάντως, με τον δικηγόρο, η διαδικασία συνεχίζεται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς. Επιθυμία της οικογένειας είναι να παραπεμφθούν σε δίκη τουλάχιστον οι οκτώ, για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και αφορούν τα αδικήματα της πρόκλησης των επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της άσκησης παράνομης βίας κατ' εξακολούθηση, για τα γεγονότα που συνέβησαν στη Γαλακτοκομική Σχολή προτού χαθούν τα ίχνη του 20χρονου σπουδαστή.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη περισσότερα από 20 άτομα έχουν ήδη διαβεί το κατώφλι της ανακρίτριας Ιωαννίνων για να φωτίσουν την αλήθεια.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που επρόκειτο να καταθέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα ήταν και το «άγριο» κορίτσι από την Πελοπόννησο, το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν μέλος του «σκληρού πυρήνα» της παρέας των σπουδαστών που κατηγορούνται και κάλυπτε τις βίαιες επιθέσεις τους κατά του 20χρονου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Μπούκας, δεν γνωρίζει ακόμα ποιοι ακριβώς προσήλθαν στην ανακρίτρια και τι ισχυρίστηκαν. Αφού απολογηθούν οι κατηγορούμενοι και πάρει στα χέρια του το σύνολο του αποδεικτικού υλικού, τότε θα μπορέσει να έχει σφαιρική άποψη.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα