Ξεκίνησαν η περιπολίες της αστυνομίας, με ποδήλατα στη Κέρκυρα

Ξεκίνησε και στην Κέρκυρα, το πρόγραμμα περιπολιών αστυνόμευσης, με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση στο ιστορικό κέντρο του νησιού τόσο κατά την προσεχή εορταστική περίοδο του Πάσχα, όσο και κατά την θερινή περίοδο.

Η περιπολία με ποδήλατα παίρνει «σάρκα και οστά», στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής που ασκεί το αρμόδιο υπουργείου, με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης, τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της χώρας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε αρχικά, από την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης στην Αθήνα και συνεχίστηκε στην Θεσσαλονίκη όπου εφαρμόστηκε με την έναρξη της 80ης Διεθνούς Έκθεσης.

Στην πράξη αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα ευέλικτη και αποτελεσματική αστυνομική δομή, καθώς εξασφαλίζει, την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Για την επιλογή των περιοχών εφαρμογής του προγράμματος ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και οι επιμέρους ανάγκες που δημιουργούνται, κατά την θερινή κυρίως περίοδο, ως τουριστικοί προορισμοί διεθνούς εμβέλειας.

Οι αστυνομικοί, ποδηλάτες, υπάγονται στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα της Τουριστικής Αστυνομίας, γεγονός που αποτυπώνει και την βαρύτητα που αποδίδεται, από την Ελληνική Αστυνομία, στην προστασία του τουριστικού προϊόντος της χώρας, ενώ παρακολούθησαν ειδική εκπαίδευση, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των νέων καθηκόντων τους.

Βασικές προτεραιότητες των αστυνομικών που στελεχώνουν την νέα αυτή δομή και επιμέρους στόχευση της λειτουργίας τους αποτελούν, η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος, η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα