Τα κρίσιμα λεπτά που άλλαξαν τον Γιακουμάκη: Είδα έναν άλλο άνθρωπο

Το μοιραίο μεσημέρι της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου, όταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έφυγε από τη Σχολή του και δεν επέστρεψε ποτέ, κάτι συνέβη, κάτι μεσολάβησε, και ο 20χρονος φοιτητής, άλλαξε εντελώς.

Αυτό υποστηρίζει ο Γρηγόρης, συγκάτοικος του Βαγγέλη, περιγράφοντας τα τελευταία λεπτά λίγο πριν ο 20χρονος αποφασίσει να γράψει με τον πλέον τραγικό τρόπο τον επίλογο της σύντομης ζωής του.

Όπως δηλώνει ο σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ενώ ο Βαγγέλης ήταν απολύτως φυσιολογικός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, όταν βγήκε από το δωμάτιό τους για να πάει στην εξωτερική τουαλέτα κάτι μεσολάβησε και γύρισε “άλλος άνθρωπος”.

“Παρατήρησα μία αφηρημάδα. Ένα απλανές βλέμμα. Κοιτούσε συνεχώς το πάτωμα. Το μυαλό του έμοιαζε να ταξιδεύει. Δεν ήταν τρομαγμένος. Φαινόταν, ωστόσο, να είναι στον κόσμο του. Μου μιλούσε και το μυαλό του ήταν αλλού”, δηλώνει ο Γρηγόρης στην εφημερίδα Real News.

Καθώς ανασύρει από τη μνήμη του τις λεπτομέρειες εκείνης της ημέρας, ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη περιγράφει: “Μου λέει “φεύγω”. Επειδή όμως είχα χάσει τα κλειδιά μου, με ρωτάει: “Να τα αφήσω τα κλειδιά ή να τα πάρω;”. Του λέω “αν αργήσει και δεν γυρίσεις πριν φύγω, το δωμάτιο θα μείνει ανοικτό”. Έκανε μια κίνηση σαν να έβαζε τα κλειδιά στην κλειδαριά. Και πάλι, όμως, από την αφηρημάδα που είχε, τα ξανάβγαλε και τα πήρε μαζί του”.
Η ώρα ήταν δύο παρά δέκα. Ήταν η τελευταία φορά που ο Γρηγόρης είδε τον φίλο και συγκάτοικό του.

Το μήνυμα της τραγικής μάνας

Μία εβδομάδα μετά τον τραγικό επίλογο στην υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ενώ οι έρευνες για τη διαλεύκανση του θρίλερ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η χαροκαμένη μάνα ξεσπά και στέλνει το δικό της μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση.

«Δεν θα ενοχοποιήσω αθώους ανθρώπους, δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι», λέει η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρία, παραμερίζοντας την θλίψη της για την τραγωδία με το παιδί της που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Παρά την στοχοποίηση του γιου της ακόμη και μέσω ίντερνετ, η τραγική μητέρα παραμένει ευγενική. «Είπα στον αστυνόμο “όταν έχεις νέα, να με ειδοποιήσεις”. Δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι, μόνο αυτό παρακάλεσα τον αστυνόμο. Να κρίνουν σωστά θέλω! Με λεπτομέρεια και επιμονή. Να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα», λέει, στην εφημερίδα στην εφημερίδα Real News.

Η Μαρία Γιακουμάκη δηλώνει πως έχει εμπιστοσύνη στις αρχές που ερευνούν την υπόθεση και ξεκαθαρίζει: “αν κάποιοι ευθύνονται, ξέρω τι πρέπει να κάνω σαν μάνα. Αν κριθούν ένοχοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ως οικογένεια. Με τον νόμο και με ειρηνικό τρόπο. Επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι”.

Η μητέρα του 20χρονου σπουδαστή, είναι σίγουρη πως αν ο γιος της επιθυμούσε να “ενοχοποιήσει” κάποιον ή κάποιους θα το έκανε “πριν φύγει”. Μέσα στον σιωπηλό της θρήνο, δηλώνει υπερήφανη για τη στάση που κράτησε ο Βαγγέλης “η οποία του έδωσε μεγάλη αξιοπρέπεια με όλα αυτά που έγιναν στη Γαλακτοκομική Σχολή”.

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα