Θρήνος και οργή στο χωριό του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο χωριό Αρμένοι, που είναι ο τόπος κατοικίας της οικογένειας του νεκρού φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο επίλογος θα γραφόταν με τον πιο τραγικό τρόπο.

Από νωρίς το πρωί, στο άκουσμα της είδησης εντοπισμού της σορού του Βαγγέλη, συγγενείς φίλοι και συγχωριανοί καθώς επίσης και μέλη της ευρύτερης οικογένειας από διάφορα μέρη του νησιού βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Γιακουμάκη και συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα να καταφτάνουν.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνομίλησε με ξαδέρφια, μέλη της οικογένειας Γιακουμάκη και όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει εμπιστοσύνη, στο πως οι αρχές θα διαχειριστούν την υπόθεση δεδομένης πια της εξέλιξής της. Οι συγγενείς ζητούν από τις αστυνομικές και ανακριτικές αρχές, να φτάσουν το "μαχαίρι στο κόκκαλο" όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι που οδήγησαν στην εξαφάνιση του Βαγγέλη.

"Περιμένουμε τα επίσημα πορίσματα και το τι θα αναφέρει και ο ιατροδικαστής, που από την πλευρά της έχει ορίσει η ίδια η οικογένεια", ανέφερε πρώτος ξάδερφος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Σε ερώτηση για όλα αυτά που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το ενδεχόμενο η οικογένεια Γιακουμάκη να είχε τα όποια προηγούμενα με κάποια άλλη οικογένεια, στην Κρήτη, συγγενείς και στενοί φίλοι, δήλωσαν πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και όλα έχουν ξεκαθαριστεί τόσο με δηλώσεις από πλευράς των γονέων του Βαγγέλη όσο και από την κοινωνική μαρτυρία για τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Πρόκειται για την οικογένεια του Ανδρέα Γιακουμάκη από το Σελλί Ρεθύμνου, ο οποίος το 1994 βρέθηκε στους Αρμένους, έχτισε το σπίτι του και δημιούργησε την οικογένειά του, ασχολούμενος κύρια με την κτηνοτροφία. Μαζί με τη σύζυγό του Μαρία έκαναν τρία παιδιά τον Πρωτότοκο Βαγγέλη, τη Γεωργία και τον Παντελή. Στο χωριό των 400 περίπου κατοίκων η οικογένεια Γιακουμάκη χαίρει εκτίμησης και σεβασμού, ενώ παιδικοί φίλοι και συγγενείς χαρακτήριζαν τον Βαγγέλη ως ένα πολύ ευγενή νέο, «που χαιρετούσε έναν έναν με χαμόγελο και δια χειραψίας, όποιον ή όποιους συναντούσε», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στενός του φίλος και σύντεκνος ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στα Ιωάννινα και συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Κάτοικοι του χωριού, ζητούν να αποκαλυφθεί το όνομα του πολιτικού που ενεπλάκη στην υπόθεση, ώστε να μην ακούγονται ονόματα και να μην προκαλούνται αντιπάθειες και αρνητικές σκέψεις. "Όλα όσα συνέβησαν στη σχολή που ο Βαγγέλης φοιτούσε εδώ και δύο χρόνια και φυσικά αν όλα όσα λέγονται περί βιαιοπραγιών, μείωση της αξιοπρέπειας και πράξεις απάνθρωπες, από Κρητικούς συμφοιτητές του Βαγγέλη προς τον ίδιο, ισχύουν, αυτό δηλητηριάζει, προσβάλλει και δημιουργεί σοβαρό θέμα στις τοπικές κοινωνίες και στο νησί", δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συγχωριανοί του Βαγγέλη που από το πρωί βρίσκονται στον αύλειο χώρο της οικίας Γιακουμάκη.

Διαβάστε το χρονικό της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, την ένοχη σιωπή στη Γαλακτοκομική Σχολή και τις ημέρες φρίκης που περνούσε ο φοιτητής στα Γιάννενα

Πληροφορίες αναφέρουν πως στις 3 το μεσημέρι, η σορός του Βαγγέλη απομακρύνθηκε από το σημείο εντοπισμού, μετά και την εξέταση από κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης και του ιατροδικαστή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Επίσης μέλος της οικογένειας του Βαγγέλη, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ενδεχομένως η σορός να φτάσει στους Αρμένους την ερχόμενη Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα