Ραγκούσης: Θα φτάσω μέχρι Σαμαρά και Βενιζέλο για τον Ρωμανό

Από σήμερα, ξεκίνησε ο Νίκος Ρωμανός και απεργία δίψας, τη στιγμή που διανύει την 30ή ημέρα απεργία πείνας, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Παράλλληλα, ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

«Θέλω και θα ζητήσω συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο.

Εκείνο που θέλω να τους ενημερώσω είναι ότι ο Ρωμανός δεν είναι ο επικίνδυνος για το κράτος, δεν είναι ο σατανάς και ο εχθρός του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης μίλησε για παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού και εμφανίστηκε αποφασισμένος να ενημερώσει γι’ αυτό τόσο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά όσο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Δεν ζητάμε έλεος» είπε ο γνωστός δικηγόρος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, επιβεβαιώνοντας πως μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει το αίτημά του για εκπαιδευτικές άδειες, ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε και απεργία δίψας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη και «χθες δεν είχε κουράγιο να σηκώσει τα μαξιλάρια για να βάλει στην πλάτη του» όπως είπε ο κ. Ραγκούσης.

Αλλαγές στην τροπολογία

Μετά την απόρριψη της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Ρωμανού, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου εμφανίστηκε διατεθειμένος να κάνει βελτιωτικές αλλαγές πριν από την ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει στις 12:00 μετά από αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, που δίνει τη δυνατότητα σε φυλακισμένους να παρακολουθούν εξ αποστάσεως μαθήματα, είχε δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης ενώ την επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεση ρητή νομοθετική λύση στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού είχε επισημάνει και το ΠΑΣΟΚ.

Βουλευτές όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων έκαναν έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσαφηνίσει πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να αποκλείει οποιαδήποτε παρερμηνεία και να διασφαλίζει ότι το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης με βραχιολάκι θα εφαρμοστεί στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού.

Είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι κατατέθηκαν πέντε παρεμφερείς τροπολογίες και προτάσεις με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή ενόψει της κρισιμότητας της κατάστασης του Νίκου Ρωμανού.

«Κανείς δεν θέλει να πάθει τίποτα κανένας άνθρωπος ιδιαίτερα ο νεαρός κρατούμενος», τόνισε ο κ. Αθανασίου. «Θέλει μελέτη το ζήτημα. Θα μελετήσω τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, δεν έχω καμία αντίρρηση. Μέχρι αύριο έχουμε το περιθώριο να τις συζητήσουμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα