Μαρκ Τουαίην: Η Google αφιερώνει στον "πατέρα" του Τομ Σόγερ

Ο Αμερικάνος συγγραφέας Μάρκ Τουέην γεννήθηκε σαν σήμερα 30 Νοεμβρίου του 1835, πριν ακριβώς 176 χρόνια και η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στα γενέθλια του πατέρα του Τομ Σόγερ.

Στο σημερινό doodle βλέπουμε τον Τομ και ο φίλος του Μπεν να ασπρίζουν ένα φράχτη και γράφουν την λέξη «Google» με το πινέλο τους.

Το Σάμουελ Λάνγκχορν Κλέμενς είναι το πραγματικό όνομα του συγγραφέα που έμεινε γνωστός γνωστός κυρίως με το ψευδώνυμο Μαρκ Τουαίην.

Το συγγραφικό του ψευδώνυμο το υιοθέτησε υπογράφοντας μια χιουμοριστική ταξιδιωτική εντύπωση, το 1863. Ο Τουέιν κέρδιζε χρήματα δίνοντας διαλέξεις σατιρικού περιεχομένου πολύ προτού γίνει διάσημος ως μυθιστοριογράφος.

Ο Twain αγαπήθηκε για το πλούσιο χιούμορ του και έντονη κοινωνική κριτική για τη ζωή κατά την προ-αστική περίοδο πολέμου, και φυσικά για την πρωτοποριακή χρήση της καθομιλουμένης στα έργα του.

Το συγγραφικό του ψευδώνυμο το υιοθέτησε υπογράφοντας μια χιουμοριστική ταξιδιωτική εντύπωση, το 1863. Ο Τουέιν κέρδιζε χρήματα δίνοντας διαλέξεις σατιρικού περιεχομένου πολύ προτού γίνει διάσημος ως μυθιστοριογράφος.

Πριν γίνει συγγραφέας υπήρξε πιλότος σε ποταμόπλοια στο Μισισιπή. Προσπάθησε κατά καιρούς να ασχοληθεί επιχειρηματικά με την τυπογραφία, κάτι που τον οδήγησε σε οικονομική καταστροφή.

Ανάμεσα στα πιό γνωστά βιβλία του ανήκουν οιΠεριπέτειες του Τόμ Σόγιερ και οι Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν.Γεννήθηκε στο χωριό Φλόριντα της πολιτείας του Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών, γιος του Τζον και της Τζέην Κλέμενς.

Σε ηλικία τεσσάρων ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στην παραποτάμια πόλη Χάνιμπαλ, αναζητώντας καλύτερες οικονομικές συνθήκες. Η πόλη αυτή καθώς και οι κάτοικοί της, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του Τουαίην, τις Περιπέτειες του Τομ Σώγιερ(1876).

Ο πατέρας του πέθανε το1847 αφήνοντας στην οικογένεια αρκετά οικονομικά χρέη, γεγονός που ανάγκασε τον Τουαίην να εγκαταλείψει το σχολείο και να εργαστεί.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Οράιον, ξεκίνησε το 1850 να εκδίδει μία εφημερίδα στην οποία ο Τουαίην δημοσίευε κατά διαστήματα κείμενά του. Παράλληλα πραγματοποίησε αρκετά ταξίδια στο Σαιντ Λούις και τη Νέα Υόρκη εργαζόμενος ως τυπογράφος.

Ο Αμερικανικός Εμφύλιος πόλεμος σε συνδυασμό με την εμφάνιση των σιδηροδρόμων, είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί το εμπόριο μέσω ατμόπλοιων, γεγονός που ανάγκασε τον Τουαίην να αναζητήσει μία νέα επαγγελματική διέξοδο.

 

Μαρκ Τουαίην: 176η επέτειος γέννησης και η Google ... - Madata.GR

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα