Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να ξαναπιάσει το μεταρρυθμιστικό νήμα

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να ξαναπιάσει το μεταρρυθμιστικό νήμα

Το προβληματικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το οποίο έχει φέρει τις αντιδράσεις στελεχών της ΚΟ αλλά και των δύο πρώην πρωθυπουργών έχει κάνει το Μέγαρο Μαξίμου να αναζητά τρόπους για να απεγκλωβιστεί από αυτή την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα. 

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι η επιτάχυνση του έργου των μεταρρυθμίσεων θα δώσει νέα πνοή στην κυβέρνηση και την αίσθηση στους πολίτες ότι κάτι αλλάζει. Η άποψη αυτή υπάρχει παρά το γεγονός ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που περίμενε το Μέγαρο Μαξίμου. 

Στο αφήγημα αυτό υπάρχει ωστόσο και ένας έντονος αντίλογος ο οποίος έχει να κάνει κυρίως με  την άποψη που επικρατεί σε πολλά γαλάζια στελέχη, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί μεταρρυθμίσεων και να στρέψει την προσοχή της στην λαϊκή δεξιά . Στούς ανθρώπους δηλαδή που προέρχονται από την παραδοσιακή δεξιά και οι οποίοι εμφανίζονται  απογοητευμένοι από την μέχρι σήμερα κυβερνητική πολιτική. 

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι ήδη συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αρχίσει να αναζητούν μέτρα όπως το επίδομα που θα δωθεί τα Χριστούγεννα στους συνταξιούχους προκειμένου η κυβέρνηση να έρθει όσο πιο κοντά μπορεί στο κοινό που φαίνεται να έχει αγγίξει η ακρίβεια και για το οποίο έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς. 

Έτσι ακόμα και οι μεταρρυθμίσεις που θα δρομολογηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουν να κάνουν κυρίως με τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Δηλαδή με την καθημερινότητα των  ψηφοφόρων καθώς οι δημοσκοπήσεις που γίνονται μετά τις ευρωεκλογές δείχνουν ότι το κλίμα δυσαρέσκειας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις βασικές ανάγκες των πολιτών. 

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε από τα θέματα της υγείας όπου η εντύπωση που υπάρχει στους πολίτες είναι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά στον τομέα αυτό. 

Όλα δείχνουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το βλέμμα των κυβερνητικών στελεχών θα είναι στραμμένο εκεί δεδομένου ότι οι πολίτες λένε ότι τα νοσοκομεία είναι σε άθλια κατάσταση παρά το γεγονός ότι οι γιατροί κάνουν την δουλειά τους.  

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στο υπουργείο υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε την αναδιοργάνωση των εφημεριών, την ανακαίνιση των κέντρων υγείας, τις λίστες αναμονής για τα χειρουργεία, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και τις προσλήψεις, τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, την στήριξη των δομών υγείας σε απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές και το σκέλος της πρόληψης μέσω των προγραμμάτων παροχής διαγνωστικών εξετάσεων και η βελτίωση του ΕΚΑΒ.

Ένας ακόμα τομέας στο οποίο έχει στρέψει το ενδιαφέρον του είναι η δικαιοσύνη. Οι  αλλαγές που έγιναν στον δικαστικό χάρτη της χώρας πέρα από την αναστάτωση που έφεραν στις τοπικές κοινωνίες αποδεικνύονται σε μεγάλο βαθμό και αναποτελεσματικές καθώς αντί να αποδίδεται γρηγορότερα η δικαιοσύνη, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση από πριν. 

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα