Ευρωεκλογές 2024: Κάλπες ή παραλία θα ψηφίσουν οι Έλληνες πολίτες;

Ευρωεκλογές 2024: Κάλπες ή παραλία θα ψηφίσουν οι Έλληνες πολίτες;

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί ακριβώς και το MEGA βρέθηκε εκεί και όλη την εκλογική διαδικασία.

Πρωί πρωί στις κάλπες. Άλλοι πριν ξεκινήσουν τη δύσκολη βάρδια τους, άλλοι πριν ξεκινήσουν την καινούργια τους ζωή και άλλοι πριν ξεκινήσει η έντονη ζέστη.

Οι κάλπες  άνοιξαν στις 7 το πρωί και από νωρίς, όσοι θέλησαν να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για εκείνους που έσπευσαν από τους πρώτους στα εκλογικά κέντρα, η αποχή δεν είναι η λύση.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί 391 εκλογικά τμήματα.

Αγρότες της Αγυιάς έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης. Σκοπός τους δεν είναι να εμποδίσουν τους ψηφοφόρους αλλά να κάνουν μια συμβολική διαμαρτυρία για τα προβλήματά τους.

Η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά.

Το βλέμμα, ειδικά σε αυτές τις εκλογές, είναι στραμμένο στο ποσοστό της αποχής, με πολλούς να εκτιμούν ότι μπορεί να έχουμε ρεκόρ όλων των εποχών και να αποτελέσει σοβαρή μεταβλητή των αποτελεσμάτων.

Οι νέοι, η γενιά των Generation Z και των Millennials, καλούνται να ασκήσουν και πάλι το εκλογικό τους δικαίωμα. Φοιτητές, μαθητές ή μερικώς απασχολούμενοι εργαζόμενοι με ανησυχίες και επιδιώξεις απαντούν.

«Θεωρούμε ότι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε γιατί είναι το… δικαίωμα μας».

Κάποιοι θα πάνε στην κάλπη και έχουν σκεφτεί ήδη τι θα ψηφίσουν. Το επαγγελματικό τους μέλλον, η οικονομία, η σταθερότητα και η ασφάλεια, όπως λένε, είναι κριτήρια που θα καθορίσουν την ψήφο τους.

«Να ακουστεί η φωνή των νέων και να έρθει κάποια ελπίδα».

«Η ψήφος είναι ένα σοβαρό μέσο που μπορείς να αλλάξεις σιγά σιγά κάποια πράγματα».

Η αποχή
Με δεδομένο ότι η συμμετοχή τόσο στις εθνικές όσο και στις προηγούμενες ευρωεκλογές όλο και λιγοστεύει, πολλοί είναι εκείνοι που και σε αυτές τις εκλογές έχουν αποφασίσει ότι θα απέχουν. Ανάμεσά τους πολλοί νέοι. Είτε έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα μακριά, είτε δε θεωρούν, όπως λένε, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

«Για τις βουλευτικές μπορεί να άλλαζε κάτι με την ψήφο μου, για τις ευρωεκλογές όχι».

«Δεν είμαι σίγουρος αν θα ψηφίσω και δε νομίζω ότι θα αλλάξει τίποτα».

Πολλοί είναι και οι νέοι που δε θα προσέλθουν στην κάλπη γιατί εργάζονται ήδη σε νησιά ή άλλους τουριστικούς προορισμούς.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα