Ευρωεκλογές: Στη μάχη οι πολιτικοί αρχηγοί λίγο πριν την 9η Ιουνίου

Ευρωεκλογές: Στη μάχη οι πολιτικοί αρχηγοί λίγο πριν την 9η Ιουνίου

Οι τόνοι ανεβαίνουν και όλοι εξαπολύουν πυρά κατά όλων στο δρόμο προς την ευρωκάλπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές προκειμένου όπως είπε να ενισχυθεί η φωνή της Ελλάδας στην ΕΕ, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τοξικότητα της περιόδου των αγανακτισμένων.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ένα πράγμα λένε ουσιαστικά. Να έχει η ΝΔ όσο το δυνατόν λιγότερα ποσοστά, να κοντύνει ο Μητσοτάκης για να προκληθεί κάποιου είδους πολιτική αναταραχή και να αμφισβητηθεί η πολιτική νομιμοποίηση που μας έδωσαν οι πολίτες στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι».

Ο Στέφανος Κασσελάκης εγκαινίασε το νέο τρέιλερ βαν, το οποίο θα είναι το κινητό γραφείο του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε Νέα Ιωνία, και βόρεια προάστια όπου μίλησε στους πολίτες πάνω στο τρέιλερ βαν του.

«Επιτέλους πρέπει να υπάρχει μια κυβέρνηση στον τόπο που να αρχίζει και να τελειώνει στην κοινωνία μέσα. Πάμε μπροστά με χαμόγελο. Η καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας».

Μιλώντας νωρίτερα στο MEGA και στην εκπομπή «Xαμογέλα και πάλι» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε σχετικά με τη δήλωσή του ότι υπουργοί σκοτώνουν παιδιά αλλά και για την φράση του « θα τους ξεσκίσω» σε συνομιλία του με υγειονομικούς.

«Δεν πρόκειται εγώ να απολογηθώ που είπα αυτό που σκέφτεται όλος ο ελληνικός λαός. Επιτέλους οι υποκριτικές ευγενείς σε αυτόν τον τόπο να είναι σε δευτερεύουσα μοίρα».

Πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε για τις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι επίμαχες δηλώσεις του αρνήθηκε να απαντήσει και στη συνέχεια έβγαλε το ακουστικό και απομακρύνθηκε από την κάμερα.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να απαντήσω όταν βλέπετε μπροστά σας τον πρόεδρο του κόμματος με το ευρωψηφοδέλτιο που έχει επιλέξει η βάση του κόμματος. Εκεί να επικεντρωθείτε εκεί είναι το μέλλον του κόμματος; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», είπε και έβγαλε το ακουστικό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Αρκαλοχώρι, συνομίλησε με κατοίκους και επισκέφθηκε τον οικισμό των σεισμόπληκτων, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση καταλογίζοντας αδιαφορία και αλαζονεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Να υπάρχει ισχυρό ΠΑΣΟΚ, μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη που θα αγκαλιάσει όλες τις δυνάμεις της προόδου για να έχει αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία, που στις επόμενες εθνικές εκλογές θα μπορεί να τη νικήσει».

Νέο κάλεσμα στους απόδημους να ενισχύσουν τα ποσοστά του κομμουνιστικού κόμματος απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Γερμανία.

«Για να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί από καλύτερες θέσεις την αντιλαϊκή πολιτική που δεχόμαστε. Γι’ αυτό ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ».

Ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της ΚΟ Νέας Αριστεράς δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο και τους καλούμε το δίκιο αυτό να το πουν και στην κάλπη. Να δώσουν φωνή στο δίκιο τους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρόεδρος Δημοκρατών είπε: «Εμείς ενωθήκαμε στον χώρο του κέντρου, δίνουμε μια λύση και πιστεύω ότι θα είμαστε για όλους καταλύτης για άλλους θρυαλλίδα μετά τις ευρωεκλογές».

Οι πολίτικοι αρχηγοί ανεβάζουν καθημερινά στροφές καθώς ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα