Ελληνοτουρκικά: Τι να περιμένουμε από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Ελληνοτουρκικά: Τι να περιμένουμε από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «κλείδωσε» η συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στην Άγκυρα.

«Κλείδωσε» για τον Μάιο η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, λίγο πριν τη συνάντηση, οι σχέσεις Ελλάδας –Τουρκίας παραμένουν σε λεπτές ισορροπίες, με το «καλό κλίμα» να περνά την «κρίση» των θαλάσσιων πάρκων.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Σωτήρης Σέρμπος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Μετά τις προεδρικές εκλογές είχε εξηγήσει τους λόγους πως η Τουρκία θα προχωρήσει σε τακτική αναδίπλωση και όχι αλλαγή στρατηγικής. Χρειαζόμαστε και εμείς επιπλέον χρόνο στην εξωτερική πολιτική. Η Ελλάδα είναι στη σωστή πλευρά. Είδα πολλούς Τούρκους συναδέλφους μου να είναι αντίθετοι στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για όσα περιλαμβάνουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Όταν υπάρχει τόσο ενόχληση από την Τουρκία τότε κάνουμε κάτι καλά».

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε και πάλι θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα, λέγοντας πως αυτή είναι μία θετική συνάντηση για να προχωρήσουν σε καλούς ρυθμούς οι ελληνοτουρκικές μας σχέσεις.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Ρομπόπουλο, ο Ερντογάν θα επισκεφτεί τη Συρία και μετά θα μεταβεί στις ΗΠΑ πριν τη συνάντηση με τον  Έλληνα πρωθυπουργό.

«Τα πάρκα αποδεικνύουν πως για ό,τι αφορά το Αιγαίο, η Τουρκία θεωρεί πως πρέπει να ερωτάται», κατέληξε ο κ. Σέρμπος.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα