Σπαρτιάτες: Υπό διάλυση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος μετά τις διώξεις

Σπαρτιάτες: Υπό διάλυση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος μετά τις διώξεις

Ποινικές αλλά και πολιτικές εξελίξεις που ενδέχεται να μεταβάλουν την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων αναμένονται μετά την δίωξη της εισαγγελίας σε 11 βουλευτές των Σπαρτιατών για εξαπάτηση των εκλογέων.

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στο κόμμα των «Σπαρτιατών» μετά τη δίωξη που άσκησε η εισαγγελία σε 11 βουλευτές, εξαιρώντας τον πρόεδρο του κόμματος.

Ο Βασίλης Στίγκας προσπάθησε για άλλη μία φορά να ανασκευάσει τις δημόσιες καταγγελίες του περί Greek mafia και ομάδας εκβιαστών παρουσιάζοντας έγγραφο που μοιράστηκε στις 4 Δεκεμβρίου στο οποίο οι βουλευτές του κόμματος, ζητούσαν συγγνώμη για το «αντάρτικο» που είχαν κάνει απέναντι στον πρόεδρο των «Σπαρτιατών».

«Ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί Greek Mafia και ομάδα εκβιαστών δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλο από την κοινοβουλευτική μας ομάδα», είπε ο Βασίλης Στίγκας.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, έστρεψε τα βέλη του κατά του Βασίλη Στίγκα, υπενθυμίζοντας ότι από τις 25 Ιανουαρίου που ανεξαρτητοποιήθηκε, έχει υποβάλλει εναντίον του 6 μηνύσεις και 4 αγωγές γιατί έχει κατασυκοφαντηθεί.

«Εγώ κατά του κ. Στίγκα έχω στραφεί και θα μιλήσω δια των δικογράφων διότι προσωπικά εμένα με έχει κατασυκοφαντήσει είναι ένας το λέω και δημοσίως κατά συρροή ψευδολόγος», δήλωσε.

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Βασίλης Στίγκας για την ποινική δίωξη σε έντεκα βουλευτές των Σπαρτιατών, ένα δικηγόρο και τον Ηλία Κασιδιάρη υποστήριξε ότι το Εκλογοδικείο δεν είναι αρμόδιο για να κρίνει τις ενστάσεις κατά των «Σπαρτιατών».

«Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη για ένα άκρως σοβαρό θέμα, οπότε θα την αφήσουμε να κάνει την δουλειά της και να πάρει τις αποφάσεις της, αλλά οπωσδήποτε σε πολιτικό επίπεδο είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε μια διασύνδεση που υπάρχει που επηρέαζε και το εκλογικό σώμα», είπε ο βουλευτής ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

«Καλωσορίζουμε την εισαγγελική παραγγελία για τη δίωξη των βουλευτών των Σπαρτιατών, η οποία και επιβεβαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για αυτή την εξέλιξη », είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης.

Πλέον, αναμένεται και η απόφαση Εκλογοδικείου επί των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί κατά της νομιμότητας της εκλογής κοινοβουλευτικών στελεχών των «Σπαρτιατών».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα