Σύγκρουση κορυφής με σκληρές εκφράσεις για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Σύγκρουση κορυφής με σκληρές εκφράσεις για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Κορυφώθηκε η σύγκρουση στη Βουλή για την ψήφο δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσαν τα κόμματα του λεγόμενου προοδευτικού τόξου.
Νίκη στα σημεία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που «πέρασε τον κάβο» στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και συνυπέγραψαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

Οι 158 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, συν ένας βουλευτής καταψήφισαν την πρόταση Έκατόν σαράντα ένας βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας.

Ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, επανέλαβε τα περί «ανθρώπινου λάθους» που συναντήθηκε με τα «διαχρονικά κενά του κράτους» και ανέλαβε την ευθύνη στη μνήμη όσων χάθηκαν να πει την «αλήθεια», όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται.

«Δεν δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη» ισχυρίστηκε κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «εργαλειοποίηση».

Στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Κ.Ο. ομάδας, Σωκράτη Φάμελλου για προκαταρκτική με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή ο πρωθυπουργός κατέφυγε σε μια ντρίπλα απαντώντας πως «αν κρίνετε ότι βαρύνεται με ανθρωποκτονία από δόλο να το τεκμηριώσετε και να πάμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναμενόταν, αρνήθηκε τα περί «μπαζώματος» στον τόπο του δυστυχήματος και απέρριψε τις ενδείξεις περί «μονταζιέρας» στα ηχητικά ντοκουμέντα προκειμένου να κατασκευαστεί το αφήγημα του ανθρώπινου λάθος.

Υπερασπίστηκε την κυβέρνησή του και τον πρώην υπουργό του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή και μάλιστα επιχείρησε να εμφανιστεί ως υπερασπιστής του κράτους δικαίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα