Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου – Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου – Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν ότι η συμμετοχή σε μία κοινωνική εκδήλωση έδωσε το λάθος μήνυμα…

Οι παραιτήσεις έρχονται μετά τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη που από το βήμα της βουλής έκανε γνωστό ότι οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν τον εκδότη της εφημερίδας το Βήμα στην οικία του και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πρότασης δυσπιστίας.

 
 
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Γιάννης Μπρατάκος
«Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα» σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές για τις παραιτήσεις Παπασταύρου - Μπρατάκου.
 
 
 
 
        Newsroom
19:48 - 28/03/2024
Τελευταία ενημέρωση: 20:30 - 28/03/2024
Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 
Κυβερνητικές πηγές στη Βουλή ανέφεραν πως «Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα».

Η παραίτησή του έρχεται στη σκιά των αποκαλύψεων του iEidiseis.gr για συνάντησή τους με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στην οικία του.

To iEidiseis έγραφε: «Την Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Καναδά ήταν όπως ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος πριν από τη μάχη της Τριπολιτσάς για να εναρμονισθούμε με το πνεύμα των ημερών. Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα του «Βήματος» περί μονταζιέρας, τού είχε καρφωθεί στο μυαλό ότι βρίσκεται εν εξελίξει «σχέδιο συνωμοσίας» για «να τον ρίξουν τα συμφέροντα» και το μόνο που δεν είχε κάνει ήταν να φορέσει τη στολή του στρατηγού Πάτον. War mood, war room και ό,τι άλλο σε «πόλεμο των άστρων» μπορείτε να σκεφτείτε.

Ξαφνικά δυο στενοί συνεργάτες του, οι υπουργοί Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος του πρότειναν να γίνουν… θυσία. Μην φαντασθείτε χαρακίρια και ανθρωποθυσίες, η πρότασή τους είχε κάτι πιο «γήινο» και προσεκτικό. Να επισκεφθούν μυστικά τον Πρόεδρο Βαγγέλη και να επιχειρήσουν έναν «κατευνασμό», πριν τουλάχιστον αρχίσουν τα «πολυβόλα». Ο Κυριάκος το δέχθηκε, τους ευχήθηκε «καλή τύχη» και περίμενε τα αποτελέσματα της ύστατης διπλωματικής πρωτοβουλίας των δύο «Κίσινγκερ» του Μαξίμου.

Πέρασαν λοιπόν οι δύο «διπλωμάτες» τα χαρακώματα του Παλαιού Ψυχικού με δυο λευκές σημαίες στα χέρια, μπήκαν στο σπίτι του Προέδρου Βαγγέλη, ο οποίος τους υποδέχθηκε με αστικότατη ευγένεια και ξεκίνησε το… πάρτι.

Η μεσολαβητική πρωτοβουλία των δύο εξελίχθηκε σε ολονύχτια «ρεβεράντζα» μπροστά σε φιλοθέαμον κοινό τουλάχιστον άλλων δέκα γνωστών και φίλων του Προέδρου Βαγγέλη.

Το ουίσκι έρρεε άφθονο και διακοπτόταν μόνο για το κάπνισμα των luxurius πούρων που κάπνιζαν οι δύο «Κίσινγκερ» του Μαξίμου, ευγενική χορηγία του οικοδεσπότη. Το κλίμα συνοδευόταν από αστεία και πλατιά χαμόγελα όλης της παρέας, την οποία αν την έβλεπε από το υπερπέραν κάποιος ανήξερος παρατηρητής, το μόνο που δεν θύμιζε ήταν εχθρούς που προετοιμάζονταν για «πόλεμο μέχρι εσχάτων».


 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα