Παρελήφθησαν τα τρία νέα ελικόπτερα του ΠΝ παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη - Οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς

Παρελήφθησαν τα τρία νέα ελικόπτερα του ΠΝ παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη - Οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς

Τρία νέα υπερσύγχρονα ελικόπτερα ROMEO παρέλαβε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Είναι τα 3 από τα συνολικά 7 ναυτικά ελικόπτερα τύπου ROMEO στη νεότερη και πιο ικανή έκδοσή τους και αποτελούν μέρος του διακρατικού προγράμματος το οποίο συνυπέγραψε η Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Δένδια ήταν παρόντες στην τελετή παράδοσης και είδαν από κοντά το πιο φημισμένο μέσο ναυτικών επιχειρήσεων στον ανθυποβρυχιακό όσο και στον πόλεμο επιφανείας.

Τα ελικόπτερα είναι διαλειτουργικά με τις άλλες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και τις φρεγάτες Belharra που σε λίγο θα αποτελούν μέρος του στόλου.

«Τα ελικόπτερα αυτά ενισχύουν την αξία τους σε μια εποχή σε καιρούς που δυστυχώς εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή μας», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Και παρά την ηρεμία που ευτυχώς επικρατεί τώρα στο Αιγαίο δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι και οι εξ ανατολών γείτονές μας επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό πρόγραμμα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα: «Επιβάλλονται συνεπώς προσεγγίσεις όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις. Και όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς. Μένοντας προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει πάντα την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και τη συνεργασία».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα