Τέμπη: Στην Ολομέλεια της Βουλής το τελικό πόρισμα με την παρουσία συγγενών θυμάτων - Απών ο πρωθυπουργός

Τέμπη: Στην Ολομέλεια της Βουλής το τελικό πόρισμα με την παρουσία συγγενών θυμάτων - Απών ο πρωθυπουργός

Σε εξέλιξη είναι στην Oλομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πορίσματος της Eξεταστικής Eπιτροπής για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με το κλίμα να είναι τεταμένο προμηνύοντας συνεδρίαση σε υψηλούς τόνους.

Ενδεικτική είναι η πολιτική «θύελλα» που ξέσπασε από χθες, μόνο με την επιβεβαίωση ότι ο πρωθυπουργός δε θα παραστεί στη συζήτηση του πορίσματος της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής. Η αντιπολίτευση βάζει στο κάδρο προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζοντας προσπάθειες συγκάλυψης.

Κάνουν λόγο για απόδραση από τη συζήτηση στη Βουλή και καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει σχετικά με την πολιτική ευθύνη, ενώ κατηγορούν τον πρωθυπουργό πως αγνοεί επιδεικτικά την κραυγή αγωνίας των συγγενών των θυμάτων όπως και τις καταγγελίες τους για συγκάλυψη του εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα της πλειοψηφίας το δυστύχημα αποδίδεται αποκλειστικά στο «ανθρώπινο λάθος».

Στο ίδιο πόρισμα έχουν κατατεθεί οι γνώμες της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για απόπειρα κυβερνητικής συγκάλυψης των ευθυνών για τα Τέμπη, το ΚΚΕ να σημειώνει πολιτικές και ποινικές ευθύνες στους αρμόδιους υπουργούς από το 2010 και μετά, την Ελληνική Λύση να ζητά την παραπομπή των υπουργών Μεταφορών από το 2012 και μετά, τη Νέα Αριστερά να προτείνει την περαιτέρω διερεύνηση με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Εξάλλου, ένα 24ωρο πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων, με αίτημα που απέστειλαν στο προεδρείο της Βουλής, ζητούν την άρση της ασυλίας των πρώην υπουργών μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη.

Συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών βρίσκονται στα θεωρεία της Βουλής και παρακολουθούν την συζήτηση.

«Εμφύλιος» στην Ένωση Δικαστών και αιχμές του Αρείου Πάγου για την ευρωπαία εισαγγελέα
 
Υποστήριξε πως οι Έλληνες δικαστές στηρίζουν το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας για πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος και απόδοση όλων των ευθυνών που προκύπτουν.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωση Διοικητικών Δικαστών εξέδωσαν δύο ανακοινώσεις, η μια είναι της πλειοψηφίας και η δεύτερη είναι δυο μελών του Δ.Σ. τα οποία διαφοροποιούνται πάνω στους χειρισμούς του θέματος αυτού.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα