Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο

Κατακόρυφα ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για ταξίδι αναψυχής στην όαση Σίβα με αφορμή την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, με το Μέγαρο Μαξίμου να σηκώνει το γάντι για την επιχειρηματική δραστηριότητα Κασσελάκη.

«Διαδρομές» αεροσκάφους & χρήματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι ξεκίνησε νωρίτερα το προγραμματισμένο ταξίδι στην Αίγυπτο προκειμένου να κάνει τριήμερο στη Σίβα.

«Πόσο κόστισε η πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους μέχρι την Όαση Σίβα στους Έλληνες φορολογούμενους; Πόσοι, ποιοι και με ποια ιδιότητα επέβαιναν στο κρατικό αεροσκάφος στην πτήση από την Ελευσίνα μέχρι την Όαση Σίβα;», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη κυβέρνηση τονίζουν πως η επίσκεψη στην όαση Σίβα οργανώθηκε από τον πρόεδρο της Αιγύπτου.

«Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για την οργάνωση της επίσκεψης στη Σίβα».

Το Μαξίμου καταλογίζει στην Κουμουνδούρου ότι «πετάει την μπάλα» στην εξέδρα και απευθύνει σειρά ερωτημάτων για την επιχειρηματική δραστηριότητα Κασσελάκη και τις διαδρομές του χρήματος από την εταιρεία στο Delaware που συνδέθηκε με το δάνειο σε κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα, επαναφέροντας ζητήματα που έχουν απαντηθεί και πετώντας χαρταετό μια ημέρα νωρίτερα, ας απαντήσουν στα 5 νέα ερωτήματα που θέσαμε για την παραβίαση του νόμου από τον Πρόεδρό τους, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τις διαδρομές του χρήματός του», λένε από τη ΝΔ.

«Οι δραστηριότητες Κασσελάκη είναι νόμιμες, φορολογημένες και οι εταιρείες του μεταβιβασμένες», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που «βλέπει» χυδαίο πόλεμο λάσπης και αντιπερισπασμό από την υπόθεση της διαρροής emails αποδήμων από το υπουργείο Εσωτερικών, σχολιάζοντας σκωπτικά πως ο πρωθυπουργός θα έχει σκεφθεί τις απαντήσεις που οφείλει από την όαση Σίβα.

«Αφού περιλαμβανόταν στο ‘επίσημο’ πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην Αίγυπτο, γιατί δε δημοσιοποιήθηκε εκ των προτέρων; Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», λένε από το ΠΑΣΟΚ.

«Διαδρομές» προσωπικών δεδομένων

Παρότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κόπηκε από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, τα ερωτήματα για τις διαδρομές προσωπικών δεδομένων αποδήμων από το υπουργείο Εσωτερικών παραμένουν, με τη Νίκη Κεραμέως να δηλώνει άγνοια.

Την ίδια στιγμή, στις 21,5 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC στην εκτίμηση ψήφου των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η ΝΔ καταγράφει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,5% και το ΠΑΣΟΚ 12,8%.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η λίστα των emails έφτασε στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από συνεργάτη του πρώην πλέον Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του πρώην Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, οι οποίοι καρατομήθηκαν.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα