Υποκλοπές: Η «χαμένη» λίστα των στόχων του Predator - Να προχωρήσει η διαδικασία ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Υποκλοπές: Η «χαμένη» λίστα των στόχων του Predator - Να προχωρήσει η διαδικασία ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Να προχωρήσει η διαδικασία που εκκρεμεί επί μήνες με τη διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με τους 92 επιβεβαιωμένους στόχους του Predator, ζητά, μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση φαίνεται να παίρνει άλλες διαστάσεις, μετά και από τις κυρώσεις που επέβαλε η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ στους μετόχους της εταιρίας που έκανε εξαγωγή παράνομου λογισμικού.

Το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ μιλά για τη «χαμένη» λίστα των 92 στόχων του Predator, ότι δηλαδή δεν έχει παραδοθεί στην Αρχή διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών η λίστα με τις παρακολουθήσεις που έγιναν από την ΕΥΠ έτσι ώστε να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων. 

Η εφημερίδα επικαλείται και συγκεκριμένες δικαστικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν πως δεν υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά ανάγκη συνεκτίμησης όλων των δεδομένων της υπόθεσης και των νομικών ζητημάτων που δημιουργούνται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που έβγαλε, τονίζει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε στα μέσα της εβδομάδας να προχωρήσει η επί μήνες εκκρεμούσα διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με τους 92 επιβεβαιωμένους στόχους του Predator, με τα αντίστοιχα στοιχεία επισυνδέσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που βρίσκονται στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Κι αυτό προκειμένου να καταδειχθεί αν τα ίδια πρόσωπα που ήταν θύματα του Predator, είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ. Αυτή, όπως είχε αναφερθεί είναι η πλέον κρίσιμη προανακριτική ενέργεια για την πιστοποίηση του κοινού κέντρου παρακολουθήσεων».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα