ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει σήμερα υποψηφιότητα για την αρχηγία η Όλγα Γεροβασίλη

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει σήμερα υποψηφιότητα για την αρχηγία η Όλγα Γεροβασίλη

Σήμερα τρίτη μέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην εκδήλωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις από το βήμα του Τάε Κβον Ντο, γύρω στις 7 – 8 το βράδυ, αν δεν αλλάξει κάτι.

Η υποψηφιότητά της κλείδωσε ουσιαστικά κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας κι ενώ οι αρχικές συζητήσεις έγιναν το βράδυ της Πέμπτης, σε «μυστικό δείπνο» μεταξύ της ίδιας και κορυφαίων στελεχών. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Διονύσης Καλαματιανός, και ο Νίκος Παππάς, καθώς και οι δύο Γραμματείς, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης (Αναπληρωτής).

Η Όλγα Γεροβασίλη συνέχισε τις επαφές της στο γραφείο της στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής και συγκεκριμένα με τον Γιάννη Ραγκούση, τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Διονύση Τεμπονέρα, ενώ είδε και αρκετούς βουλευτές.

Σε ό,τι αφορά τον τελευταίο πρέπει να σημειωθεί ότι η υποψηφιότητά του θεωρούνταν βέβαιη το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο αυτό άρχισε να αλλάζει όσο ενισχυόταν το σενάριο για την Όλγα Γεροβασίλη, κι ενώ ήταν ήδη κυρίαρχος ο προβληματισμός πως πρέπει να υπάρξει μία αντιπαραθετική υποψηφιότητα ώστε να αποφευχθεί ο κατακερματισμός δυνάμεων. Λίγο αφότου την συνάντησε στη Βουλή, ο Διονύσης Τεμπονέρας τοποθετούμενος στο συνέδριο, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, έδειξε ότι δεν θα προχωρήσει σε ανακοίνωση υποψηφιότητας λέγοντας ουσιαστικά πως «κάνει στην άκρη».

Εφόσον λοιπόν η Όλγα Γεροβασίλη επισημοποιήσει την υποψηφιότητά της αναμένεται να έχει την στήριξη των Φλαμπουράρη, Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλου, Ραγκούση, Νοτοπούλου, Σπίρτζη, Καλαματιανού και βουλευτών.

Ο Νίκος Παππάς αν και συμμετείχε στην βραδινή σύσκεψη, και παρότι η στάση του εκεί καταγράφηκε ως θετική, δεν θεωρείται καθόλου βέβαιο ότι τελικώς θα στηρίξει την Όλγα Γεροβασίλη.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος αν και ήταν σε αυτούς που συνάντησε η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής δεν φαίνεται πως εξέπεμψε σήμα στήριξη ως εκ τούτου αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτησή του στο Συνέδριο.

Η στάση του Αλέξη Τσίπρα
Στην εξίσωση βέβαια είναι και ο Αλέξης Τσίπρας του οποίου συνομιλητές και συνεργάτες είναι τόσο η Όλγα Γεροβασίλη όσο και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ τα παραπάνω στελέχη ανήκαν στην προεδρική τάση επί της ηγεσίας του. Ως εκ τούτου θεωρείται πως την στηρίζει, και φέρεται πως είχε επικοινωνία μαζί της χθες, σχετικά με τις εξελίξεις και την προοπτική της υποψηφιότητάς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, δεν αναμένεται ο ίδιος να κάνει κάποια δημόσια δήλωση καθώς όπως λέγεται από πρόσωπα που γνωρίζουν «η εικόνα είναι σαφής».

Υπάρχουν πάντως και κάποιοι που θέτουν ως ερώτημα το αν θα κάνει κάποια δήλωση ή ένα νεύμα ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι θα ήταν μια κίνηση η οποία θα είχε πολλαπλάσια βαρύτητα.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα