Νόμος του κράτους ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών με 176 ψήφους

Νόμος του κράτους ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών με 176 ψήφους

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών υπό τον τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του αστικού κώδικα και άλλες διατάξεις». Απείχαν από τη διαδικασία 46 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο με 176 υπέρ και 76 κατά. Ψήφισαν 254 βουλευτές. Δύο βουλευτές ψήφισαν «παρών». Έτσι, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.

Από τη Νέα Δημοκρατία 107 βουλευτές ψήφησαν υπέρ, 20 κατά, ενώ 31 ήταν αποχές. Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ 11 βουλευτές του απείχαν από την ψηφοφορία. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απείχαν δύο βουλευτές, όπως και από τη Νέα Αριστερά.

Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης είχε βάλει κομματική πειθαρχία και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία, είχε πει ότι θα υπάρξουν κυρώσεις για όποιον δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όταν μάλιστα τέθηκε ερώτημα από τον Γιάννη Ραγκούση σχετικά με το τι ποινές θα ακολουθήσουν, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αποφύγει να απαντήσει. Ο Παύλος Πολάκης ήταν απών από την ψηφοφορία, ωστόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τέθηκε θέμα διαγραφής από την Κουμουνδούρου.

«Αυτό το νομοσχέδιο χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περνούσε», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, που μετέρβη με τον σύντροφοό του Τάιλερ σε γκέι μπαρ.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα