Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις». Ο πρώην πρωθυπουργός εκθέτει το ιδεολογικό πλαίσιο των διαφωνιών του με την μεταρρύθμιση, που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια. 

«Σήμερα, λίγο πριν από μία σημαντική ψηφοφορία κατά συνείδηση θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε μόνο τη συνείδηση σας. Να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε. Η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο», είπε αρχικά ο Αντώνης Σαμαράς. 

Και συνέχισε αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, αναρωτώμενος αν «είναι αυτό σύμφωνο περί φιλίας;», με αφορμή και τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία», σχολίασε, προσθέτοντας ότι «η παράταξη μας δεν θα έπρεπε να φέρει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση».

«Όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισης του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα». 

«Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την “πυρηνική” οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας. Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια», είχε αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε αναφέροντας πως το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια «έλυσε κάθε πρόβλημα δικαιωμάτων. Από εκεί και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε γάμο, θα αναγκαστούμε αργότερα – για λόγους εξίσωσης ανόμοιων πραγμάτων – να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη- και δικαίωμα- να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι “γονέα ένα” και “γονέα δύο”».

Απαντώντας στην ερώτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ακόμη «μην μπερδεύουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις -που μπορεί να είναι πολλαπλές- με τα φύλα που είναι δύο. Και μην μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με το θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα».

Ακόμη, ανέφερε: «Οι γυναίκες δεν είναι “τεκνοποιητικές μηχανές” που θα βοηθούν τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά κι ύστερα θα εξαφανίζονται. Αυτό υποτιμά τη γυναίκα και τραυματίζει τα παιδιά. Και η μητρότητα δεν είναι παροχή υπηρεσίας. Ούτε οικονομική συναλλαγή. Είναι πηγή ζωής και επένδυση ζωής, με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο – και για τις γυναίκες και για τα παιδιά».

Πηγή: newsit.gr
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα