Τέμπη: Χωρίς να δώσει απαντήσεις κατέθεσε ο Κώστας Καραμανλής

Τέμπη: Χωρίς να δώσει απαντήσεις κατέθεσε ο Κώστας Καραμανλής

Kόκκινο «χτύπησε» η ένταση στην εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών στην οποία κατέθεσε σήμερα ο πρώην Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Εντάσεις, αντεγκλήσεις και χαρακτηρισμούς είχε η κατάθεση του Κώστα Καραμανλή στην εξεταστική που διερευνά τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών με τον πρώην υπουργό Μεταφορών να αποφεύγει να απαντήσει στις περισσότερες ερωτήσεις των βουλευτών.

«Δεν κρύφτηκα ποτέ δεν έπαιξα θέατρο και ούτε σκοπεύω να το κάνω τώρα. Ναι στην αλήθεια όχι όμως στην πολιτική καπηλεία. Η απάνθρωπη εκμετάλλευση ανθρώπινου πόνου δεν μπορεί κατά την άποψή μου να έχει θέση σε αυτήν την αίθουσα», σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα με το καλημέρα με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίζει ευθύνες στον κ. Καραμανλή ότι δεν θέσπισε ως όφειλε εθνικούς κανόνες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

-Κ. Καραμανλής: Στην περίπτωσή μου βάσει του άρθρου 86 δεν τίθεται θέμα άρσης ασυλίας.
-Β. Κόκκαλης: Κρύβεστε πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
-Κ. Καραμανλής: Δεν κρύβομαι και θα έπρεπε κύριε πρόεδρε με αυτήν την αίθουσα μην ακούγονται πράγματα που δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα.
-Β. Κόκκαλης: Δεν θα μας πείτε τι θα λέμε, είστε πολύ προκλητικός.
-Κ. Καραμανλής: Εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω με αυτές τις αντεγκλήσεις. Ο κ. Κόκκαλης συνειδητά παίζει πολιτικό θέατρο και ένα πολιτικό παιχνίδι.
Β. Κόκκαλης: Αν λέτε ότι εγώ παίζω θέατρο είστε πολιτικός ψεύτης.

Στα πρώτα λεπτά της τοποθέτησης της Μιλένας Αποστολάκη η βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να έχει έντονο διάλογο με τον πρόεδρο της εξεταστικής Δημήτρη Μαρκόπουλο.

-Αποστολάκη: Τώρα έχετε λίγο ξεφύγει από τον ρόλο σας.
-Μαρκόπουλος: Βλέπω μια διάθεση αύξησης των τόνων.
-Αποστολάκη: Οι υπηρεσίες σας θα ανταμειφθούν.
-Μαρκόπουλος: Σας το επιστρέφω ολόκληρο και προσβολές εγώ δεν θα ανεχθώ.
-Αποστολάκη: Κύριε Καραμανλή δεν θα μπορούσατε να μην είστε εδώ και δεν θα μπορούσατε και να κρυφτείτε.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για τις παρατάσεις στη σύμβαση 717 απάντησε πως αυτό δεν είχε συμβεί δεν θα είχε ολοκληρωθεί ποτέ το έργο, ενώ για την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους ανέφερε πως αυτή οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα.

«Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων δεν έχει να κάνει μόνο με την 717. Όλα αυτά τα συστήματα τα χειρίζονται άνθρωποι. Δεν υπήρξε ούτε ένας ειδικός που αρνήθηκε ότι αν έστω και μια πλευρά είχε τηρήσει τους γενικούς κανονισμούς κυκλοφορίας το δυστύχημα θα είχε αποτραπεί», δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταλόγισαν στον Κώστα Καραμανλή υπεκφυγές και ροκάνισμα του χρόνου προκειμένου να μην απαντηθούν ερωτήματα ενώ οι εργασίες της εξεταστικής συνεχίζονται την Τετάρτη με καταθέσεις μαρτύρων.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα